Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putni troškovi

Za običan list papira svakog mjeseca izdvajaju 50 kuna

autobusni_PXL_kar_020313_58
Patrik Macek
09.03.2013.
u 16:05

Svi s pravom na naknadu za putne troškove prilažu potvrdu o cijeni prijevoza

Može li ministar financija narediti da se smanji cijena potvrde koju Autotransport Karlovac prodaje za 50 kuna – pita se Mile Sokolić, predsjednik Udruge građana Pravica.

Zašto ne kopirati?

Smatra da je to preskupo.

– Svi koji su obvezni poslodavcu dokazati da imaju pravo na troškove za prijevoz moraju donijeti potvrdu lokalnog autoprijevoznika. A čini se da su oni, smanjeni broj korisnika njihovih usluga odlučili nadoknaditi masnom cijenom papirića A5 formata na kojem piše kolika je cijena autobusne karte na određenoj relaciji, ali i to koliko iznosi naknada za izdavanje ove potvrde – smatra Sokolić.

Takva potvrda vrijedi 30 dana, pa se mora vaditi iz mjeseca u mjesec.

– S obzirom da je ovdje riječ o bezobrazno velikom ekstra profitu, možda bi bilo dobro otvoriti obrt ili tvrtku i izdavati potvrde o tome koliko stoji prijevoz vlakom, koliko autobusom, ili automobilom od točke A do točke B – ironičan je Sokolić.

Nije mu jasno zašto institucijama kojima ta potvrda treba nije dovoljno kopiraju cjenik mjesečnih karti s mrežnih stranica tvrtke ili da poslodavac zatraži službeno ovjereni cjenik od Autotransporta za pojedine lokacije.

– Važno da se svaki pojedinac zaputi u tu tvrtku i zatraži potvrdu, koju onda plati pedeset kuna – nastavlja Sokolić.

Direktor Autotransporta Davor Vidmar je uvrijeđen Sokolićevim tvrdnjama.

Zaposlen radnik

– Naplaćujemo izdavanje potvrda samo onima koji ne koriste naše usluge, a onima koji koriste dajemo ih besplatno. Tako poslujemo već najmanje 12 godina – kaže Vidmar.

Naime, kako je zakonska obveza da se takva potvrda ishodi, Autotransport zaprima mnogo zahtjeva.

– Stoga se samo jedan zaposlenik time bavi. Ne ubiremo nikakav bezobrazno veliki ekstra profit, nego je cijena potvrde pokriva plaću tog radnika – objašnjava Vidmar.

Komentara 3

ZV
zeleni vlak
21:12 10.03.2013.

Gospodine Vidmar kako možete izdati potvrdu osobi da je kupila mjesečnu kartu a ta osoba uopče ne koristi vaše usluge niti se vozi busom a vi koji zlorabite cijenu karte a vozite se drugim prijevoznim sredstvom i tako ušparate koju kunu poklopite se po ušima platite i šutite.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:53 11.03.2013.

Problem je u onom tko traži potvrdu. Zašto poslodavac traži potvrdu svaki mjesec, kad nema šanse da cijena prijevoza bude manja? Ako poskupi, logično je da takvom potvrdom dokažeš poskupljenje, ali svaki mjesec dostavljati isto?

DU
Deleted user
11:43 11.03.2013.

Ako čovjek izda 1000 potvrda mjesčno znači li to da ima plaću 50000 Kn? Koga vi pr**** u zdrav mozak gospodine Vidmar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije