Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Dobio dvije godine zatvora jer je nakon svađe s 1,98 promila u sina ispalio dva hica

Zagreb: Objavljena presuda Željku Orešiću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.03.2024.
u 14:30

Na objavu presude je doveden iz Remetinca, no sa suda je izašao kao slobodan čovjek, a oružje iz kojeg je pucao u sina mu je oduzeto te će završiti u - Muzeju policije.

Željko O. (64) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva sina (38). Riječ je o događaju koji se zbio 18. srpnja 2023. u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu. Otac i sin su se posvađali, nakon čega je Željko O. zaprijetio sinu:- Ubit ću te!

Njegov sin je pobjegao u pomoćni objekt i zatvorio vrata, no njegov je otac krenuo za njim. U ruci je držao oružje iz kojeg je kroz vrata ispalio dva hica, iako je znao da mu je sin iza vrata. Pogodio ga je u čeljust i teško ozlijedio. Kada je pucao u sina u krvi je imao 1,98 promila alkohola.

Sud mu je olakotnim cijenio priznanje i kajanje što je dovelo do brzog i ekonomičnog završetka postupka. Osim toga, olakotnim mu je cijenjena neosuđivanost, sudjelovanje u Domovinskom ratu te što je u bitnoj mjeri bio smanjeno ubrojiv u trenutku počinjenja djela. Željko O. boluje od PTSP-a, liječi se redovito, no  iz  nalaza vještaka, proizlazi da mu se stanje ne poboljšava te da se teško nosi s problemima. Sin mu boluje od  šizofrenije, ne radi, uzdržavaju ga roditelji, a činjenica da je u krvi imao 1,98 promila alkohola, doprinijela je, da se oslobodi dugotrajna napetost koja u obitelji zbog svega toga postoji, smatrali su vještaci.

15.03.2024., Zagreb -Na Zupanijeskom sudu danas je objavljena presuda Zeljku Oresicu za pokusaj ubojstva. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VEZANI ČLANCI: 

- Vještak psihijatar utvrdio je da Željko O. nije ovisan o alkoholu niti kod njega postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Ovo je bio eksces u životu optuženika, što bi rekli pod utjecajem alkohola mu je prekipjelo i počinio je što je počinio- rekao je sudac Vjeran Blažeković objašnjavajući zašto je kaznu ublažio ispod zakonskog minimuma. 

U kaznu je Željku O. uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru  18. srpnja 2023. do 15. ožujka 2024. Istražni zatvor mu je sada zamijenjen mjerama opreza, pa sinu ne smije prilaziti bliže od 300 metara, ne smije s njim kontaktirati preko mobitela, društvenih mreža ili posrednika. Na objavu presude je doveden iz Remetinca, no sa suda je izašao kao slobodan čovjek, a oružje iz kojeg je pucao u sina mu je oduzeto te će završiti u - Muzeju policije

FOTO Opasna droga Galaxy pojavila se u Međimurju, policija provela akciju: 'To je čista kemija!'

Zagreb: Objavljena presuda Željku Orešiću
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktorica
15:54 15.03.2024.

ako je i bio sudionik u DR to ga ne abolira da ubije ili rani ,pustili ga na slobodu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije