Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST u Karlovcu

Dobijemo li deset mjesta u Saboru, moći ćemo spriječiti donošenje loših odluka bilo koje vlasti

most
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
29.10.2015.
u 15:45

Nećemo se baviti manje bitnim pitanjima kao što je naše vjersko opredjeljenje, naša seksualna orijentacija, čiji djedovi su bili ustaše, čiji partizani... ne želimo raspravljati o tim temama nego o ekonomiji

Nije nam stalo do uhljebljenja. Mi svi dolazimo mahom iz privatnog sektora, imamo svoje tvrtke, mukotrpno radimo i znamo što znači  živjeti od svoga rada. No, teško nam je gledati državnu administraciju koja služi sebi i političkim elitama, umjesto da služi građanima. To želimo promijeniti – kazao je Josip Katalinić, profesor iz Viškova, na predstavljanju nezavisne liste MOST za 7. izbornu jedinicu u Karlovcu.

Most izlazi na izbore u deset izbornih jedinica. 

Katalinić je drugi na listi koju nosi Slaven Dobrović iz Zagreba i na kojoj je čak troje kandidata iz Karlovca i to Davor Petračić, Ljiljana ŠćedrovDraženka Polović.

– Lošu i neučinkovitu organizaciju vlasti u Metkoviću Božo Petrov uspio je preokrenuti u korits grada nakon što je postao gradonačelnik. Dakle, od neučinkovite uprave koja je radila troškove, stvorio je efikasnu, smanjio troškove, povećao produktivnost. To je  smisao našeg rada i naših programa, da nudimo učinkouite programe u svim segmentima, od zbrinjavanja otada, gdje nudimo bolje tehnologije i znatnu uštedu u zbrinjavanju otpada, do brojnih drugih projekata. Ankete nam daju pet do šet, možda i deset mjesta u Saboru, što znači da ćemo postati jezgra koja neće dopuštati da se donose loši zakoni, izglasavaju loši projekti. S nikiem nećemo koalirati, ne želimo ući u vlast, već ćemo jedinstveno pregovarati oko programa – kazao je Slaven Dobrović u Karlovcu.

Davor Petračić kazao je kako žele promijeniti bezizlaznu situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska, pa i gradovi poput Karlovca gdje se sve odluke donose jednoglasno jer je su velike stranke naučile vladati samo ako su u većini i imaju svoju glasačku mašineriju.

– Država ne funkcionira, ljudima nije dobro, troši se novac gdje ne treba, a ne rade se logične stvari. Imamo slučaj u Karlovcu koji svake godine grca pod novim poplavama, a rješenje je smišljeno prije 30 godina. Ukoliko se završi kanal Kupa – Kupa s branom u Brodarcima, svi će problemi biti riješeni, jer ukoliko kanal radi punim kapacitetom, Kupa je u gradu niža za četiri metra, što je velika stvar – naveo je primjer Petračić.

– Nećemo se baviti manje bitnim pitanjima kao što je naše vjersko opredjeljenje, naša seksualna orijentacija, čiji djedovi su bili ustaše, čiji partizani... ne želimo raspravljati o tim temama. Ne kažemo da su one
sve nevažen, ali tu ulazimo u pitanju vlastitog odabira i vlastite sreće. Želimo razgovarati o onome što je hrvatsko pitanje, a to je da nam svima bude, prije svega ekonomski, bolje – dodao je Josip Katalinić.

>> 'Most? Rado ćemo sa svima koji dijele naše vrijednosti'

Komentara 21

PP
Pol_pol
16:31 29.10.2015.

Dobit ćete pola zastupničkom mjesta, a drugu polovicu na drugim izborima

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
16:36 29.10.2015.

Što će te vi učiniti? Samo guze dati i ništa više, kao i svi sateliti do sada, koji su bili u Saboru.

Avatar guza guzic
guza guzic
16:55 29.10.2015.

hahahaha smirite se nie to tako lako,vlast je slatka ali nemoze se bas tako do nje doci,u tom cjelom mostu samo neke beznacajne udruge nigdje iskusnog politicara,,,,fali im jaca pionirka kosorka da budu pravi tandem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije