Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Do petka hladno i snijeg, no za vikend stiže promjena vremena

vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
29.01.2019.
u 10:25

Na kopnu će do petka ponovno biti hladnije, ali uglavnom manje nego u prošlom tjednu, uz promjenljivije vrijeme i više sunčanih sati te uz povremene mjestimične oborine – većinom snijeg, osobito u gorskim i istočnim krajevima

Kišno vrijeme očekuje se i u nastavku tjedna na Jadranu, osobito od petka, te ponovno obilniji pljuskovi i grmljavine te jako i olujno jugo, a do četvrtka će većinom biti manje vjetrovito, osim na sjevernom dijelu, gdje će bura i dalje ponegdje i povremeno onemogućavati normalno prometovanje, uglavnom podno Velebita. Najavio je to u vremenskoj prognozi HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na kopnu će do petka ponovno biti hladnije, ali uglavnom manje nego u prošlom tjednu, uz promjenljivije vrijeme i više sunčanih sati te uz povremene mjestimične oborine – većinom snijeg, osobito u gorskim i istočnim krajevima. Od petka je sve veća vjerojatnost zamjetno toplijeg i kišovitijeg vremena, a novo zahladnjenje i snijeg mogući su potkraj nedjelje.

Meteorolog Tomislav Kozarić za danas je najavio pretežno oblačno vrijeme, a u većini Hrvatske moguć je snijeg i susnježica.

– U nastavku tjedna na kopnu umjereno do većinom oblačno te do petka hladnije, osobito ujutro kada će biti i magle. Mjestimičnih slabih oborina bit će uglavnom u četvrtak. Vjetar slab, a u petak će zapuhati umjeren jugoistočni i južni pa će dnevna temperatura porasti i u gorju padati kiša, a još kišovitije, vjetrovitije i toplije bit će od petka do nedjelje navečer – najavljuje on.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, za vikend će biti osjetno toplije vrijeme, a u Zagrebu će, primjerice, najviša dnevna temperatura u subotu biti 14 stupnjeva Celzijevih. Temperature iznad 10 stupnjeva očekuju se i u ostatku unutrašnjosti, a na Jadranu će biti toplije no kišovito vrijeme s grmljavinskim pljuskovima.

>> Mercedesom se zaletio u snijeg i sletio na krov

Komentara 2

WC
wolf_cro
11:39 29.01.2019.

Prognoza kao iz Alana Forda.

ZI
zip123
15:07 29.01.2019.

Zivo me zanima jel oni prognozu proricu iz graha ili iz salice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije