Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEDEKOVČINA Nakon Londona i u Hrvatskoj

Do lijeka kroz prozor automobila

04.12.2008.
u 16:23

Nakon što je prije dva mjeseca u Londonu otvoreno prvih pet drive through ljekarni, a prije dva tjedna prva takva u Hrvatskoj, u Bjelovaru, i Zagorje je dobilo prvu ljekarnu u kojoj se lijek može podići bez izlaska iz automobila, kroz prozor. U Ulici Matije Gupca na raskrižju s Orehovičkom cestom ovu je ljekarnu otvorila mr. Vera Crkvenčić, koja već osam godina ima ljekarnu u Zaboku.

Zašto “drive through”
– Bedekovčina je dosad imala samo jednu ljekarnu, a ima broj stanovnika koji dopušta dvije ljekarne. Ljakarna u središtu mjesta pokriva velik dio općine, a mi smo otvorili ljekarnu na dijelu koje pokriva zaleđe općinskog središta kao što su Orehovica, Brestovec, Martinec, Grabe, Poznanovec – objasnila je mr. Vera Crkvenčić razloge zbog kojih je odlučeno da se druga ljekarna otvori na ovom području. Kod toga razmišljalo se i o malo drukčijem pristupu ljudima kojima je potreban lijek.

– Željeli smo ljudima pružiti mogućnost da doista dođu do vrata ljekarne, da se lijek izda u auto ako mama u autu ima dijete, ako je osoba teško pokretna pa teže izlazi iz automobila, ali i ako lijeva kiša, može se samo autom doći do naše staklene stijene gdje možemo sve poslužiti – kaže mr. Crkvenčić, a svima koji trebaju usluge ljekarne ovdje je ponuđeno i veliko uređeno parkiralište te lagan pristup što nedostaje nekim drugim ljekarnama.

U ovoj ljekarni u Bedekovčini ipak neće pisati “drive trough”, jer vlasnica ne želi strane riječi, pa će biti postavljene samo oznake prema kojima će svima biti jasno da se može samo parkirati pred pomičnu staklenu stijenu i tako dobiti potreban lijek.

Hvalevrijedna inicijativa
– Obilazim 260 ljekarni u Hrvatskoj i ovako nešto još nisam vidio - kazao je predstavnik jedne veledrogerije kojeg smo tamo zatekli pohvalivši ovakvu incijativu, koja same vlasnike ne stoji mnogo, a ljudima vrlo mnogo znači. U našoj županiji djeluju Ljekarne Krapinsko-zagorske županije, koje u svom sastavu imaju ljekarnu u Zaboku koja dežura 24 sata na dan te ispostave u Krapini i Humu na Sutli. Osim njih u županiji djeluje još, prema dostupnim podacima, s ovom najnovijom, 25 privatnih ljekarni.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije