Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RADIMO NA PRAVEDNOM PRISTUPU'

Do 400 milijuna doza cjepiva Johnson&Johnson isporučit će afričkim zemljama

FILE PHOTO: A nurse draws from a vial of Johnson & Johnson coronavirus disease (COVID-19) vaccine, in Los Angeles
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
29.03.2021.
u 17:15

Ako će smatrati potrebnim, te zemlje će moći naručiti 180 milijuna dodatnih doza

Do 400 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 Johnson&Johnsona bit će isporučeno zemljama Afričke unije, objavila je američka farmaceutska kuća.

Prema tom sporazumu, 220 milijuna doza seruma, koji se primjenjuje u jednoj injekciji, bit će raspoređeno u 55 zemalja članica Afričke unije, a isporuke će početi u trećem tromjesječju 2021. godine.

Ako će smatrati potrebnim, te zemlje će moći naručiti 180 milijuna dodatnih doza, ukupno 440 milijuna doza cjepiva Johnson&Johnson do 2022. godine. 

"Radimo na pravednom i međunarodnom pristupu cjepivu protiv covida-19", rekao je Alex Gorsky, generalni direktor američke tvrtke u priopćenju.

U siječnju je Johnson&Johnson objavio da je njegovo cjepivo 66 posto učinkovito protiv covida-19.

Komentara 3

XA
xaron
22:35 29.03.2021.

Jedina Afrička zemlja koja ima problema sa Koronom je ujedno i najrazvijenija zamlja u Africi- Južno Afrička Unija. Oni su naslijedili zdravstveni sustav iz vremena apartheida, tako da se formirala rizična grupa - starog stanovništva koje se održava na životu koristeči spasonosne lijekove. Ostale zemlje u Africi Nemaju tu rizičnu grupu jer nemaju ekonomske snage da veliki dio starog stanovnißtva održavaju na životu skupom lijekovima.

LI
liliZG
17:17 29.03.2021.

J&J svoj proizvod aktivno ispituju na afrikancima, kao u stara dobra vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije