Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON CRNOG SLUČAJA U ĐAKOVU

Do 30. rujna detektori metala u svim Centrima za socijalnu skrb

Očevid u Centru za socijalnu skrb u Đakovu nakon pucnjave i ubojstva u srpnju ove godine
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
20.09.2019.
u 14:22

U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama

Do 30. rujna u svim Centrima za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj kao i njihovim podružnicama biti će postavljeni detektori za metal. Najavila je to u Vukovaru ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković dodajući kako će u zavisnosti od prostora u nekim zgrada biti postavljeni stacionarni detektori dok će u drugima zaštitari imati na raspolaganju ručne detektore za metal. U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama.

– Poslije nemilih događanja u Centru za socijalnu skrb u Đakovu želimo omogućiti djelatnicima centara širom Hrvatske da svoj posao mogu raditi normalno i što kvalitetnije. Trenutno smo u fazi intenzivnog komuniciranja s svim ustanovama, a u većini njih je finalizacija i pri kraju. U nekim ustanovama su već postavljeni detektori za metal. Ako u nekima bude dan dva zakašnjenja, a nadam se da neće, to će biti radi procesa javne nabave – reka je Bedeković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i činjenice da se žene radi materijalne ovisnosti često vraćaju nasilnicima ministrica je najavila pooštravanje mjera protiv svih nasilnika.

– Idemo u smjeru nulte tolerancije na svaku vrstu nasilja, a posebno nasilja nad ženama, djecom i drugim ugroženim skupinama u društvu. U pripremi su izmjene u tri kaznena zakona koji će ove godine ići u prvo i drugo čitanje u Sabor. Krenut ćemo i s medijskom kampanjom u cilju senzibiliziranja javnosti – rekla je Bedeković dodajući na ovu temu kako 6 hrvatskih županija nemaju sigurne kuće.

Najavila da će do kraja godine i taj problem biti riješen, odnosno, da će u tih 6 županija biti osigurane sigurne kuće do kraja godine.

VIDEO Pucnjava u Centru za socijalnu skrb u Đakovu

Komentara 4

SV
SveJeUzalud
16:06 20.09.2019.

.....kako država vrši izolaciju nad građanstvom....

MA
MarkoMaras
15:57 20.09.2019.

Koji apsurd. A kad ubiju nekog nastavnika? Detektori metala u sve škole? A svećenika? Detektori u sve crkve?

MI
mikulan
16:22 20.09.2019.

Što god tko mislio, ovo je pozitivna sitnica dobra za sigurnost ljudi koji rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije