Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Do 30. rujna detektori metala u svim Centrima za socijalnu skrb

U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama
20. rujna 2019. u 14:22 4 komentara 2078 prikaza
Očevid u Centru za socijalnu skrb u Đakovu nakon pucnjave i ubojstva u srpnju ove godine
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Do 30. rujna u svim Centrima za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj kao i njihovim podružnicama biti će postavljeni detektori za metal. Najavila je to u Vukovaru ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković dodajući kako će u zavisnosti od prostora u nekim zgrada biti postavljeni stacionarni detektori dok će u drugima zaštitari imati na raspolaganju ručne detektore za metal. U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama.

ČAKOVEC Vikao na socijalnu radnicu jer ga je "pravila budalom", kažnjen s 304 kune

– Poslije nemilih događanja u Centru za socijalnu skrb u Đakovu želimo omogućiti djelatnicima centara širom Hrvatske da svoj posao mogu raditi normalno i što kvalitetnije. Trenutno smo u fazi intenzivnog komuniciranja s svim ustanovama, a u većini njih je finalizacija i pri kraju. U nekim ustanovama su već postavljeni detektori za metal. Ako u nekima bude dan dva zakašnjenja, a nadam se da neće, to će biti radi procesa javne nabave – reka je Bedeković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i činjenice da se žene radi materijalne ovisnosti često vraćaju nasilnicima ministrica je najavila pooštravanje mjera protiv svih nasilnika.

Vesna Bedeković ŠESTEROSTRUKO UBOJSTVO Ministarstvo socijalne politike: Ubojica nije bio evidentiran kao obiteljski nasilnik

– Idemo u smjeru nulte tolerancije na svaku vrstu nasilja, a posebno nasilja nad ženama, djecom i drugim ugroženim skupinama u društvu. U pripremi su izmjene u tri kaznena zakona koji će ove godine ići u prvo i drugo čitanje u Sabor. Krenut ćemo i s medijskom kampanjom u cilju senzibiliziranja javnosti – rekla je Bedeković dodajući na ovu temu kako 6 hrvatskih županija nemaju sigurne kuće.

Najavila da će do kraja godine i taj problem biti riješen, odnosno, da će u tih 6 županija biti osigurane sigurne kuće do kraja godine.

VIDEO Pucnjava u Centru za socijalnu skrb u Đakovu

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
  • SveJeUzalud:

    .....kako država vrši izolaciju nad građanstvom....

  • MarkoMaras:

    Koji apsurd. A kad ubiju nekog nastavnika? Detektori metala u sve škole? A svećenika? Detektori u sve crkve?

  • mikulan:

    Što god tko mislio, ovo je pozitivna sitnica dobra za sigurnost ljudi koji rade svoj posao.