Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vikao na socijalnu radnicu jer ga je "pravila budalom", kažnjen s 304 kune

Kao olakotne okolnosti prihvaćeno je priznanje prekršaja i izraženo žaljenje, pa sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja.
12. kolovoza 2019. u 09:38 2 komentara 397 prikaza
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Zbog narušavanja javnog reda i mira na hodniku i u uredu Centra za socijalnu skrb u Čakovcu Zoran H. (38) iz Pribislavca kažnjen je na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu s 304 kune.

Pucnjava u Đakovu NAPADAČ U BIJEGU Zločin u Đakovu: Ubio socijalnu radnicu, ranio joj kolegu pa pobjegao na biciklu

Taj korisnik socijalne pomoći je 22. veljače prošle godine vikao i galamio na socijalnu radnicu nezadovoljan rješenjem o socijalnim primanjima, čime je uznemirio djelatnike Centra i otežao im rad.

Optužni prijedlog podnijela je PU međimurska. Priznao je sve za što ga se tereti, a pokušao se opravdati time što ga je, po njegovu mišljenju, socijalna radnica "pravila budalom".

Rekao joj je da ima malu socijalnu pomoć, a ona se "pravila da ga ne razumije". Kao olakotne okolnosti prihvaćeno je priznanje prekršaja i izraženo žaljenje, pa sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Već prije kažnjavani Zoran H. ne mora platiti sudske troškove jer je nezaposlen. Ukoliko u roku 30 dana plati dvije trećine dosuđenog iznosa, smatrat će se da je kazna plaćena u cjelosti.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • IvoDivo:

    Romska populacija maltretira pošteni narod i koristi ogromna sredstva za razmnožavanje i povećenje problema. Ozbiljno bi trebalo razmisliti o učinkovitosti socijalnih mjera

  • Barbasmora:

    Ima takvih nasih domacih balkanskih socialnih problema i izmedju ekonomskih migranta u S Irskoj, njemackoj....