Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerka kosor u crnoj gori

Đukanović: Konstruktor ima problema, pregovaramo i s Grcima

kosor
Foto: AFP
1/2
22.02.2010.
u 13:20

Hrvatska premijerka i crnogorski premijer složili su se da su odnosi dviju zemalja odlični i da će gospodarska suradnja činiti temelj daljnjeg povezivanja.

- Procedura oko zatvaranja financijske procedure s hrvatskim konzorcijem, koji čine Konstruktor, IGH i Tehnika, o izgradnji autoceste Bar-Boljare je u završnoj fazi i trudimo se osigurati poštivanje svih zakonskih normi - izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović nakon razgovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor koja je u službenom posjetu Crnoj Gori.

Đukanović je dodao da danas ne može dati konkretan odgovor o Konstruktorovoj ponudi jer su se pojavili problemi oko zatvaranja financijske konstrukcije. Naglasio je da se i dalje vode pregovori s drugoplasiranim grčko-izraelskim konzorcijem, javljaju crnogorski mediji.

Đukanović je podsjetio da je crnogorska Vlada izabrala hrvatsku ponudu kao najpovoljniju, ali i upozorio na očekivanja javnosti:

 - S druge strane imamo očekivanja domaće javnosti da se posao završi u roku, ali, kao što znate, na hrvatskoj strani javili su se problemi oko financiranja.

Hrvatska premijerka rekla je da je hrvatski konzorcij najkvalitetniji i najkompetentniji te izrazila nadu da će ipak graditi crnogorsku autocestu. Kosor je priznala da postoje određeni problemi oko zatvaranja financijske konstrukcije.

- Ostaje to otvoreno pitanje na koje danas ne možemo dati odgovor. S obzirom na to da tu nije riječ o državnoj tvrtki, Vlada ne može dati jamstvo, ali može dati podršku i poticaj. Ja sam puna nade i optimizma - izjavila je Kosor.

Odluka do kraja tjedna

Crnogorski premijer rekao je da će njegova vlada do kraja tjedna donijeti odluku o tome tko će graditi prvu autocestu u Crnoj Gori.

Bez obzira na probleme oko autoceste, Kosor i Đukanović izjavili su da je suradnja između dvije države dobra. a u prilog tome ide i činjenica da će Hrvatska Crnoj Gori ustupiti prijevode potrebne za pregovore te zemlje s EU.

Projekt izgradnje autoceste Bar-Boljare težak je 2,77 milijarda eura i riječ je o najvećoj investiciji u povijesti Crne Gore. Cesta je duga 170 kilometara.

Hrvatska premijerka danas će se sastati i s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem te predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

Komentara 67

AS
aswer
14:50 22.02.2010.

Ako ovo propustimo stvarno nismo ni za sta!!

CR
croPOLIT
14:51 22.02.2010.

umjesto da se angazira u gradnji autoceste prema Hercegovini.......sramota!!! Bljak! Gadi mi se kad je vidim!

MB
mr_brown
14:33 22.02.2010.

jeli ovo skrivena kamera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije