Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEĆEMO U NJEMAČKU'

Djelatnici SC-a prosvjeduju na Markovu trgu, stigla i interventna policija: 'Plenkoviću, javi se...'

prosvjed sc-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
24.11.2016.
u 11:32

Podršku prosvjednicima dao je i saborski zastupnik Ivan Pernar

Zbog prosvjeda djelatnika Studentskog centra u Zagrebu na Markov trg stigla je interventna policija, a podignuta je i ograda.

– Hoćemo ugovor – viču sindikalisti ispred Vlade, javlja N1. 'Plenkoviću, javi se...', vikali su pod prozorom Vlade okupljeni radnici.

Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u SC-u traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava, a sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak to ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije te kaže da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna.

Podršku prosvjednicima dao je i saborski zastupnik Ivan Pernar.

– Upravo je u tijeku prosvjed radnika SC-a koji traže da se s njima potpiše kolektivni ugovor, dajem im punu podršku u njihovim zahtjevima – objavio je Pernar na Facebooku.

O prosvjedu je bilo spomena i na današnjoj sjednici Vlade.

– Riječ je o sanaciji SC-a koja je započela prije tri godine i dosad je u postupku sanacije, koju subvencioniramo iz proračuna, isplaćeno 136 milijuna, a u trenutku kad je sanacija započela, tada su prezentirane obveze bile su 121 milijun. Dakle, sanacija se dosad pokazala neuspješnom jer su troškovi nominalno povećani za 15 milijuna, a strukturne promjene nisu ostvarene – rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Pavo Barišić.

Dodao je da je primio štrajkački odbor, sanacijsko vijeće i sanacijskog upravitelja te da su zaključili da se može odobriti da se sklopi kolektivni ugovor, ali bez povećavanja materijalnih prava jer je to proturječno svrsi sanacije koja je u tijeku. Povećanje materijalnih prava dovelo bi nas u nesrazmjer s drugim zaposlenicima u državnim i javnim službama – rekao je Barišić.

– Molim vas da nastavite tragati za rješenjem – rekao je premijer Andrej Plenković.

>> Tetama koje su kuhale 20% bonusa na plaću

>> Radnici SC-a stižu pred Vladu: 'Tražit ćemo razgovor s Plenkovićem'

Komentara 41

TW
TWITOIST
12:04 24.11.2016.

Ko ne voli raditi voli galamiti . Uvjek su najveci neradnici bili najvece galamdzije.

DU
Deleted user
12:21 24.11.2016.

Dosta je bilo tih sindikalnih ugovora i podmecanja jastuka pod guzice drzavnim zaposlenicima. Ovo je kapitalizam, ako ti se ne svida radno mjesto onda snadi se druze i nadi neko drugo. Meni kao inzenjeru elektrotehnike jedina garancija ostanka na radnom mjestu je kvaliteta posla koju obavljam. Nemam sindikalni ugovor niti bilo kakve druge beneficije koje ova gospoda traze.

ST
Startrack
11:36 24.11.2016.

Pernar plati im ti od svoje place. I ti dobijas od drzave kao i oni. A ocito danas je tragedija morati ic u njemacku. A mi smo se borili dabiste vi mogli ic u njemacku. Ja nisam mogao tamo osamdesetih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije