Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomaže djeci

Dječak piše pisma svim zemljama, pročitajte što je pitao Hrvatsku

writing to the world (1)
Foto: http://www.writingtotheworld.com/
1/3
25.09.2013.
u 09:33

Toby Little iz Sheffielda namjerava poslati pismo u svaku od 193 zemalja članica Ujedinjenih naroda i od njih dobiti odgovor

Mnoga djeca sanjaju kako će promijeniti svijet, no jedan je britanski petogodišnjak pronašao i način kako će to učiniti.

Toby Little iz Sheffielda namjerava poslati pismo u svaku od 193 zemalja članica Ujedinjenih naroda i od njih dobiti odgovor. Na ideju je došao zbog knjige ''Pismo Novom Zelandu'' u kojoj se prati put jednog pisma.

Umjesto samo jednoj zemlji, ovaj je mališan odlučio poslati pismo cijelom svijetu, piše Huffington Post. Do ispunjenja misije nedostaju mu još samo četiri zemlje, a među državama kojima je već poslao pismo je i Hrvatska. Kako napreduje njegov projekt, možete pogledati na internetskoj stranici writingtotheworld.com.

Toby je naime poslao pismo Jakovu iz Hrvatske:

– Bok Jakove, kako si? Imate li lego kocke u Hrvatskoj? Tko je bio kralj Tomislav? Kakvu hranu jedete? – upita ga je.

Odgovor je zasad primio iz samo 69 zemalja.

Toby želi posjetiti sve zemlje svijeta i pomoći djeci pa se tako uključio i u rad humanitarne udruge ShelterBox, čija je misija pomoći obiteljima i djeci koja su izgubila sve u nekoj nesreći.

>> Dječak heroj: Automobilom završili u rijeci pa ocu spasio život!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije