Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravim čudom preživio

Kako je Ben spasio Ivana iz bunara od 40 metara

Batina pas
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
27.05.2016.
u 19:30

Ivan i pas Ben otišli su u šetnju, deset minuta kasnije vratio se Ben sam, bio je nervozan, "vukao" je roditelje prema šumi

Ivan Latinović (13) iz Karanca pao je u 40 metara dubok bunar u Batini u četvrtak oko podneva i pravim se čudom "izvukao" samo s – prijelomom noge. Život mu je spasio njegov pas Ben, trogodišnji mješanac od kojega je dječak nerazdvojan. Obitelj je roštiljala na vikendici kada je mališan odlučio prošetati se sa psom kroz šumarke.  

-Deset minuta kasnije vratio se Ben sam, postalo nam je sumnjivo pa sam krenuo prema šumi. Pas je trčao ispred mene – pokazuje nam tata Željko. Nije ništa uočio pa se okrenuo i zaputio natrag prema vikendici, no vjerni je pas – produžio naprijed.  

-Bio je nervozan, no ništa mi nije bilo jasno -nastavlja. Otac nije ni slutio da je samo nekoliko metara dalje, u utrobi zemlje, njegov sin.  

-Nisam vikao, samo sam gledao uokolo pa me sin nije čuo. Srećom, poslije mene je u potragu pošla supruga, pas je i s njom išao, a ona je dozivala Ivana pa joj se javio – priča nam otac.  

Čula je glas "Mama, pao sam u bunar", ali i dalje nije vidjela nikakav bunar. Često su dolazili na vikendicu, no nikada nisu šetali tim putem pa nisu znali što se skriva ispod trulih dasaka obraslih bršljanom.

-Pratila mu je glas i tako je otkrila gdje je. Našao sam uže dugačko 20-ak metara i bacio mu, no nije bilo dovoljno. Bunar je toliko dubok da sam ga čuo, a uopće ga nisam vidio – opisuje. Starija sestra Mia brzo je nazvala Centar 112 pa su u pomoć stigla četiri vatrogasca.  

-Ivan je bio je toliko priseban da je uspio sam prikopčati si opasač koji su mu vatrogasci bacili – priča Mia. Sreća u nesreći je ta da je Ivan mladi vatrogasac u DVD-u u Karancu pa je znao kako svezati pojas. Proveo je u bunaru oko dva sata, a tek kad su izvukli, šok je odradio svoje pa je kolabrirarao. Zadržan je u KBC-u Osijek, preventivno.  

-Ljutit je što neće moći igrati nogomet zbog loma noge i jer je baš sutradan trebao otputovati na ekskurziju na more – smješka se obitelj, dodajući kako će sinu slaviti ubuduće dva rođendana.

Čudo vide i u tome što se pas Ben nikada nije vozio s njima u automobilu, niti je ikada bio na vikendici.

-Dok smo se pakirali, utrčao je i legao na zadnje sjedalo. Rekao sam, pa ajde, neka ide s nama, da ne bude sam doma – otkriva otac.

>> Spasili dječaka koji je upao u 10 metara dubok bunar

Ključne riječi

Komentara 2

OS
osica
19:51 27.05.2016.

Sretan kraj . Brz oporavak. " Ben je zakon ". Još jednom se pokazalo da je pas čovjekov najbolji prijatelj. I moj pas, ako me nema a netko od ukućana me traži , ili u kući ili u vrtu, moj moj pas ga uz lavež , mahanje repom "slušaj me i slijedi me" dovede to mene. Nema greške. Sjajno je imati psa i za djecu i za odrasle.

Avatar plejer_as
plejer_as
11:31 06.06.2016.

jadno dijete .... išlo spasit psa pa završilo u bunaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije