Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAŠKA TRAGEDIJA

Djeca koju je otac bacio s balkona s majkom puštena kući, ali u pratnji socijalnog radnika

Duško Berović
Foto: Frane Šarić
1/13
11.03.2019.
u 13:51

Nakon višetjednog boravka u bolnici, djeca će biti otpuštena na kućnu njegu

Upravno vijeće izglasalo je smjenu ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul.

– Donijeli smo prijedlog odluke da se ravnateljica razriješi dužnosti te ćemo to uputiti danas Ministarstvu na suglasnost. Odluka nije bilo jednoglasna, već u omjeru 3:2. Ravnateljica će biti razriješena dužnosti, međutim nije dobila otkaz te sukladno zakonu ostaje na svojem mjestu u Centru za socijalnu skrb. Nakon njezina razrješenja, zatražit ćemo da se organizacijske stvari Centra poslože nešto drukčije – kazala je predsjednica Upravnog vijeća Marina Vuković Dujmović.

>>Odluka o smjeni ravnateljice

Nakon što je otac s balkona bacio svoje četvero male djece i šokirao cijelu hrvatsku javnost proteklog mjeseca, djeca su se u bolnici uspješno oporavila.

– Djeca su zajedno s majkom otpuštena iz Opće bolnice Zadar u dobrom zdravstvenom stanju na kućnu njegu. Djeca su imala teške ozljede, samo je mala Josipa bila lakše ozlijeđena. Kroz ovih deset dana su se oporavili – kazao je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice dr. Edi Karuc. Dodao je kako su djeca izašla iz bolnice s majkom, ali u pratnji socijalnog radnika.

Monstruozni otac nalazi se u jednomjesečnom pritvoru.

Izjavu je danas dao i zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zadru Duško Berović.

– Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva postavljen je opunomoćenik koji će zastupati njihove interese u ovom kaznenom postupku. Dosad su saslušana tri svjedoka, a majka žrtava djece bit će ispitana od suca istrage jer ima poseban status svjedoka. Kada se prikupi kompletan dokazni materijal, onda će krenuti vještačenje kako bi tim mogao dati što bolji nalaz u dokaze koje imamo. Moraju utvrditi opće duševno stanje okrivljenika kako bi dalje mogli pristupati tom predmetu. Još nije došlo toksikološko vještačenje, odnosno vještačenje krvi i urina i biološko vještačenje, to se još čeka – rekao je Duško Berović, zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

– Okrivljenik se još nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, čeka vještačenje. Čeka se procjena njegova duševnog stanja i to je uobičajeni postupak – dodaje Duško Berović.

>>Balkon s kojeg je otac bacio djecu na Pagu

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:54 11.03.2019.

A zapovjedna odgovornost?

BO
Bogodol
11:39 11.03.2019.

Ovo je ludost sa smjenom ravnateljice, dan prije nego što je suludi otac bacio djecu je bila dobra, a dan nakon toga ne valja i treba biti smjenjena, gdje je tu krivica ravnateljice. Da suludi otac nije bacio djecu ona bi bila dobra i ponovno izabrana za ravnateljicu. Ministrica je odmah iztrčala sa prijedlogom za smjenom kako bi sebe zaštitila, a nije razmišljala da ova ne sposobna oporba će tražiti i njenu smjenu, ta bolesno-ambiciozna skupina SDP, Most, HSS (ako ga ima), Glas itd cijelo vrijeme traže ostavke bez ikakvog razloga samo žele izbore i žele vlast. Meni nije jasna krivica ravnateljice, tako je i Milanka Opačić smjenila ravnateljicu i čini mi se dala odkaze za 4 djelatnice u Sl. Brodu prije 5-6 godina radi smrtnog slučaja djeteta u problematičnoj i nesretnoj jednoj obitelji. Teško je biti djelatnik u Socijalnoj službi kad ti vjesi kazna iznad glave za potez koji će uraditi neka ne sretna ili budalasta osoba, a ministrice se štite dajući odkaz onima koji nisu krivi.

Avatar krile11
krile11
13:54 11.03.2019.

Treba li smijeniti načelnika policijske uprave kad god se dogodi ubojstvo na području pod njegovom ingerencijom a od strane poznatog nasilnika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije