Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT U OSIJEKU Pravaš Gordan Matković novi kandidat koalicije HSP-HDZ-HSU

Đapić napušta utrku za mjesto gradonačelnika

04.04.2009.
u 19:16

Večernjakova provotravanjska šala da je Osijek ostao bez kandidata za gradonačelnika jer se Anto Đapić, Krešimir Bubalo i Josip Vrbošić povlače iz politike, mogla bi postati djelomice točna! Anto Đapić bi se, naime, već sutra na sjednici Glavnog stana HSP-a mogao povući iz izborne utrke, te poziciju kandidata koalicije HSP-HDZ-HSU za gradonačelnika Osijeka prepustiti Gordanu Matkoviću. Đapić se neće povući iz politike, jer ga pravaši iz cijele zemlje, kaže, mole da se više posveti jačanju stranke na državnoj razini.

Ovisi o Glavašu
– Ozbiljno razmišljamo o povlačenju moje kandidature – potvrdio nam je Đapić. – Kao gradonačelnik bio bih “zacementiran” četiri godine. Stranka bi trpjela a, prema našim procjenama, pobijediti možemo i Gordan i ja. Prije odluke stavit ćemo sve na vagu. No, čak i da odustanem, odluka će biti uvjetna i ovisit će o Branimiru Glavašu. Povuče li on nakon naše odluke Bubala u Županiju i kandidira se za gradonačelnika Osijeka, do predaje izbornih lista 27. travnja, vraćam se ja – kaže Đapić.

Poznato je, podsjeća, da ga je baš Glavaš motivirao da se vrati na mjesto gradonačelnika. Na njegov poziv da izabere gdje će ukrstiti koplja, Đapić je odabrao Grad. Glavaš je, kaže Đapić, nakon svega podvio rep.

– Iako vuče konce iz sjene, nema ga u igri. Tako se otvara mogućnost da ispunim obećanje dato 2008. uoči izvanrednih izbora, a to je da će, budem li ja gradonačelnik, Daniel Srb ući u Sabor, a Matković biti kandidat - zaključuje Đapić. Glavaš, međutim, uzvraća da za nezadovoljstvo kandidatom u koaliciji HSP-HDZ-HSU zna već 48 sati te da Đapić ne odustaje od kandiature nego da ga smjenjuju!

I Sanader je zvao
– Đapić je politički mrtvac koji pokušava pronaći častan izlaz. Istina je da su sponzori zatvorili ventile i rekli da neće uložiti pet milijuna kuna u “politički Obrovac” i “konja koji gubi trku”. Osobno znam da je Sanader zvao Matkovića i rekao mu da se kandidira. Priče o meni ne drže vodu. Đapić dobro zna da se ne mogu kandidirati jer mi proces nije završen. Postao je prah i pepeo pa mu mogu poručiti samo “Đapiću, kupi prnje i idi” - kaže Glavaš.


Osječki HDZ pere ruke od promjene kandidata

– Đapić traži žrtveno janje jer zna da ankete koje je plasirao nisu točne i da mu je ovo kraj. Svejedno mi je tko će biti žrtva. Ostajem kandidat HDSSB-a i HNS-a za gradonačelnika i nikamo se ne povlačim - kaže Bubalo. Kandidat HSLS-a, HSS-a i SDP-a Josip Vrbošić sjetio se naše podvale i kaže da ga ne zanima tko će mu biti protivnici, jer će se s jednakim intenzitetom boriti s njima. Šef osječkog HDZ-a Dragan Kovačević o mogućim promjenama kaže samo da prema koalicijskom sporazumu HSP daje kandidata, a do predaje lista sve je moguće.
– Nisam bio upoznat s prvim dogovorima s HDZ-om, pa ni ovima sada. Pitajte za to Đapića i Kovačevića - kaže vjerojatni novi kandidat Gordan Matković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije