Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'članovi sindikata'

Divjak je Plenkovićeva opaska simpatična, Kujundžić poručio da ga nije 'lupio po prstima'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.08.2019.
u 12:23

Vrlo jasno sam se od samog početka zalagala za ulaganje u znanost kao prioritet, oko toga nema diskusije - naglasila je Divjak.

Nakon što ih je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković upozorio da su "članovi Vlade, a ne sindikata", nakon sjednice su ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar zdravstva Milan Kujundžić rekli kako ih premijerova poruka nije zasmetala i vjeruju da će se naći sredstva za njihove zahtjeve. 

Plenković je na sjednici Vlade u sklopu točke o pokretanju pregovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja poručio da su ministri obrazovanja i zdravstva, "koji se zalažu da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih grana, članovi Vlade, a ne članovi sindikata".

"Bilo je baš simpatično", kratko je komentirala Divjak tu izjavu nakon sjednice rekavši kako je premijerov komentar nije zasmetao.

"Vrlo jasno sam se od samog početka zalagala za ulaganje u znanost kao prioritet, oko toga nema diskusije, a o konkretnim rješenjima treba se razgovarati. Većim zalaganjem će i javnost prepoznati da ne može biti većeg napretka, pa i onog ekonomskog, bez da više ulažemo, ne samo u gradnju i opremanje, nego i u ljude u obrazovanju", naglasila je Divjak.

Dodaje kako je svjesna da je članica Vlade "ali dolazi iz akademske zajednice, gdje se izražavanje stavova i stavljanje jasnih prioriteta u prvi plan potiče i mora biti ministrova zadaća".

Kujundžić: vjerujem da će se novci naći

Novinari su pitali i ministra zdravlja Milana Kujundžića da prokomentira Plenkovićevu poruku.

"Nije lako nalaziti novce, a isto tako vjerujem da će se novci naći i da će sve biti dobro", kazao je Kujundžić.

No, nije mu se svidjelo pitanje je li to bila svojevrsna premijerova kazna jer ga je "lupio po prstima".

"Nitko mene nije lupio po prstima, niti se ja svrstavam nigdje, ja sam Hrvat, koji je za hrvatski narod, hrvatske liječnike, sestre i pacijente", odvratio je Kujundžić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije