Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad gola

Direktoru i domaru škole prijave zbog nesreće na igralištu

\'09.06.2011., Popovaca - Na ucenika 8.razreda OS Popovaca Viktora Milata za vrijeme nastave tjelesnog odgoja pao je gol i tersko ga ozlijedio.(DJECA NA SLICI,ZAMUTITI LICA) Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Čutuk/PIXSELL
15.06.2011.
u 16:42

Viktor Milas izvan je životne opasnosti, a ravnatelj smatra da su poduzeli sve što su mogli

Kutinska policija priopćila je jučer da je podnijela kaznene prijave protiv ravnatelja Osnovne škole Popovača Stanislava Kosa i domara te škole zbog nesreće u kojoj je prošlog tjedna teško ozlijeđen učenik 8. razreda Viktor Milas.

Gol nije bio pričvršćen

Naime, policija je provedenim kriminalističkim istraživanjima te obavljenim konzultacijama sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku i Općinskim državnim odvjetništvom u Kutini utvrdila da ravnatelj i domar te osnovne škole nisu poduzeli sve mjere i radnje kako ne bi doveli u opasnost korisnike nogometnog igrališta na kojem se 14-godišnji učenik u jutarnjim satima 9. lipnja, na satu tjelesnog odgoja, rukama objesio za metalnu prečku konstrukcije gola, koja nije bila pričvršćena za tlo, te zajedno s njom pao na asfaltiranu površinu igrališta. Metalna konstrukcija gola pala je na učenika i udarila ga u glavu te je zadobio teške ozljede opasne po život. Zbog toga policija smatra da su ravnatelj i domar počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, zbog čega su kazneno i prijavljeni. Ravnatelj, pak, smatra da su oni učinili sve što su mogli.

Nadaju se oporavku

– Ne želim komentirati postupanje policije. To je njihovo mišljenje. Smatram da smo i domar i ja postupili kako smo trebali, no nesreća se ipak dogodila. Kada nas je učitelj ranije upozorio na klimavost gola, domar ga je odmah bio učvrstio, a kako se on opet rasklimao, to treba utvrditi. Neka policija radi svoj posao, no smatram da smo mi učinili sve što smo mogli – rekao nam je ravnatelj škole Stanislav Kos.

Inače, Viktor Milas trenutačno je na liječenju u KBC-u Dubrava u Zagrebu, i nije više u životnoj opasnosti. Kako doznajemo od majke Mare Milas, dobro se oporavlja, i roditelji te ostatak obitelji nadaju se najboljem i potpunom oporavku.      

– Ne razmišljamo o tužbi školi jer smatramo da je do ozljede našeg sina Viktora došlo nesretnim slučajem i da nitko nije kriv što se to dogodilo – rekla nam je jučer Mara Milas.

Načelnik Popovače Josip Mišković naložio je provjeru svih golova na igralištima na području Popovače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije