Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPLJENA Policija uhitila četvoricu krijumčara marihuane

Dileri skrivali 5 kg droge u kotačima!

01.03.2009.
u 19:07

ZAGREB - Kod četvorice mladića Marka S. (22), Marka B. (23), Tomislava V. (26) i Daria M. (33), zagrebačka policija zaplijenila je više od pet kilograma marihuane, koja je prokrijumčarena iz Bosne i Hercegovine. Osumnjičene se tereti za zloporabu i preprodaju droge, koja se procjenjuje na 110.000 kuna.

Droga i u jutenoj vreći
Ta uigrana četvorka marihuanu je preuzela u Zagrebu, a zaprimili su je skrivenu u dva automobilska kotača i u jutenoj vreći, u kojoj je marihuana bila pomiješana sa žitom.

Marko S. i Marko B. sakrili su kotače u šupama svojih obiteljskih kuća dok je jutenu vreću s mješavinom žita i marihuane u svom domu skrivao Tomislav V.

U četvrtak policija je krenula u akciju i pretresla domove osumnjičenika. Kod Marka B. pronađen je kotač u kojem je bilo više od 2 kilograma marihuane pakirane u četiri paketa, a u kotaču koji je bio skrivao Marko S. na identičan način bilo je pohranjeno nešto manje od dva kilograma prokrijumčarene droge, a u njegovom je domu pronađena i manja količina amfetamina.

U jutenoj vreći, za koju se pobrinuo Tomisla V., bio je skriven kilogram marihuane. Samo dan kasnije u popodnevnim satima uhićen je i Dario M., za kojim je Županijski sud u Zagrebu od ranije raspisao potragu zbog sumnje da je povezan s pokušajem preprodaje 17 kilograma marihuane koju je policija ‘digla’ lani u prosincu.

Krivotvorene isprave
Zbog raspisane potrage nakon uhićenja priveden je u Remetinec, a sumnjiči se da je upravo on glavni organizator krijumčarenja. Čini se kako je u svom bijegu pred hrvatskom policijom koristio krivotvorene dokumente Republike Srbije, a policiji je od ranije poznat zbog prijevare, krivotvorenja, utaje, teške krađe, šverca ljudi i zloporabe droga, a ostatak družine dosad nije bio poznat policiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije