Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spiderweb

Dileri s Bahama osuđeni na 22 godine izlaze na slobodu

Miroslav Aničić
Anto Magzan/Pixsell
13.06.2015.
u 08:00

Na prvom suđenju skupina predvođena Mikom Aničićem bila je osuđena na ukupno 73 godine zatvora, no presuda je ukinuta

Nikoli Katiću, Davoru Matiću i Milanu Stevanoviću, kojima na zagrebačkom Županijskom sudu traje ponovljeno suđenje u aferi Spiderweb, danas istječe maksimalni pritvor te će biti pušteni da se u nastavku postupka brane sa slobode. Njih su trojica dio skupine predvođene kanadskim Hrvatom Miroslavom Mikeom Aničićem.

Ponovno im se sudi zbog optužbi da su 2010. i 2011. s Bahama dopremili oko 170 kilograma kokaina. Na prvom suđenju 2103. skupina je bila osuđena na ukupno 73 godine zatvora (Katić je dobio 10 godina, Matić sedam, a Stevanović pet godina op.a.), no tu je presudu ukinuo Vrhovni sud. Kada je počelo ponovljeno suđenje, optuženici su ga na sve moguće načine pokušali opstruirati, pa su u više navrata tražili izuzeće sutkinje, sudskog vijeća i cijelog suda.

Usto, rasprave su pokušali odgađati i zbog zdravstvenih problema, nedolaska odvjetnika, koji su zbog toga višestruko novčano kažnjavani. Svi ti “manevri” poduzimani su vjerojatno kako bi se suđenje odužilo te kako bi istekao maksimalni pritvorski rok. Aničiću maksimalni pritvor istječe koncem srpnja, a presuda bi do tada mogla biti donesena, uz uvjet da se danas puštena trojka uredno pojavljuje na preostalim raspravama.

>>'Ako znaš nekoga tko hoće i ima para, tu sam'

>>Aničić: Nisam znao da vozim kokain sve dok nisu otvorili torbe

Komentara 3

VE
Velikogoričan56
08:17 13.06.2015.

Mislim da im možete staviti soli na rep, još jedan velik uspjeh našeg pravosuđa, koje ne može jedan relativno jednostavan slučaj riješiti tolike godine

RO
rodjo1
08:22 14.06.2015.

na prvom suđenju 2103g ????? pa nek mi još jednom neko kaže kako0 hrvatska nije napredna zemlja i da nam pravosuđe zaostaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije