Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET U KOLAPSU

VIDEO Dijelovi Austrije pod snijegom i ledom: Crveno upozorenje za Beč, građane mole da ostanu kod kuće

Austrija: Na Kaprunu pao snijeg
Foto: EXPA/ JFK
1/4
02.12.2023.
u 15:54

Jedna od pokrajina u crvenom je i Beč. U - i oko Beča, potonulog u snijeg, posebno je kaotično stanje. Bečki vanjski prometni prsten, autocesta 21, potpuno je zatvorena za promet. Na bečkim ulicama također se teško vozi, ali i hoda.

Obilne snježne padaline i golema količina snijega na prometnicama dovela je danas u većem dijelu Austrije do brojnih prometnih nesreća, zastoja, a ponegdje i kaosa, jer su za prometovanje zatvorene i neke autoceste. Snijeg i led uzrokovali su ne samo probleme na zapadnom dijelu Austrije, u Vorarlbergu i Tirolu nego i u pokrajinama Salzburg, te Gornjoj  i Donjoj Austriji.

Iza podneva  izdana su “crvena” upozorenja austrijskog Meteoalarma za tri pokrajine zbog obilnih snježnih padalina, koje već satima ne prestaju. Jedna od pokrajina u crvenom je i Beč. U - i oko Beča, potonulog u snijeg, posebno je kaotično stanje. Bečki vanjski prometni prsten, autocesta 21, potpuno je zatvorena za promet. Na bečkim ulicama također se teško vozi, ali i hoda. 

VIDEO Snijeg stvara probleme u Austriji

Snijeg se je očekivao, ali unatoč toga oni koji ga trebaju čistiti, su očito iznenađeni. Od kućnih savjeta nadalje…
Dok ovo javljamo snijeg u Beču i nadalje pada kao lud. Građane se mole, da ako moraju izaći van svojih kuća i stanova, koriste javni prijevoz.

Slična je situacija i u pokrajini Gornjoj Austriji.  Hannes Niedermayr iz Državnog vatrogasnog zapovjedništva Gornje Austrije apelirao je na građane:“Tko može neka ostane kod kuće. Izbjegavajte nepotrebna putovanja automobilom”. Sve službe hitne pomoći već su “prilično opterećene”, upozoravaju se građani i mole za suradnju.

POVEZANI ČLANCI:

Na neke prometnice pala su stabla i pokidala električne dalekovode, pa je u nekim dijelovima Austrije došlo do prekida struje. Više od 26.000 domaćinstava je prijepodne u Gornjoj Austriji ostalo bez struje. Vatrogasci su imali pune ruke posla, zajedno s policijom, i pri izvlačenju brojnih osobnih automobila i kamiona iz snijega na nekim prometnicama zatrpanim snježnim padalinama.
Autocesta A1 kod Salzburga također je bila zatvorena zbog kamiona u snijegu.

U pokrajini Tirol također je došlo do brojnih poremećaja u cestovnom i željezničkom prometu, kao i opskrbi električnom energijom. Na zapadu Austrije proglašena je “visoka opasnost” od snježnih lavina. U noćnom klubu “ Conrad Sohm” u gradu Dornbirnu u pokrajini Vorarlberg došlo je uslijed kiše i snijega do odrona zemlje, te je 91 osoba bila zaglavljena više sati, jer je parkiralište bilo zatrpano zemljom i šoderom.

Snježna mase okupirale su i pokrajinu Štajersku. Kiša pada, jedino u Koruškoj, na jugu zemlje. Sve u svemu, Austrija “stenje” pod snježnim nanosima. Što će biti preko noći i sutra, ne zna se. I za sutra su najavljene daljnje snježne padaline u ovoj alpskoj državi. 

Komentara 2

TR
Tripoli
17:23 02.12.2023.

Vijest bi bila da je +30 sad ...al vi maltretirate ljude sa snijegom u zimi?!Jel vama poznato kakvo vrijeme bi sad trebalo biti ili?

AR
Archangel711
16:26 02.12.2023.

Sad nas već maltertirate alarmima u drugim državama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije