Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILNE SNJEŽNE OBORINE

FOTO/VIDEO Kaos u Njemačkoj, sve je blokirano. Čitateljica iz Münchena za VL: 'Totalni je kolaps'

Muenchen okovan snijegom, javni prijevoz i zra?na luka u problemima
Foto: Peter Kneffel/DPA
1/24
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.12.2023.
u 14:05

Njemački meteorološki zavod objavio je da će se još neko vrijeme zadržati hladno, zimsko vrijeme. Očekuje se nastavak obilnih snježnih padalina na jugu i jugoistoku do poslijepodnevnih sati

U noći s petka na subotu u Münchenu je palo puno snijega čiji sloj doseže nekoliko desetaka centimetara. Obilne snježne oborine i niske temperature u minhenskoj zračnoj luci još u petak su uzrokovale velika kašnjenja i otkazivanje više od 100 polijetanja i slijetanja. Oko 130 zrakoplova nije moglo sletjeti ili poletjeti, rekao je jučer glasnogovornik zračne luke. München je, naime, poslije Frankfurta druga najprometnija zračna luka u Njemačkoj.

Brojni vlakovi te stotine letova u i iz njemačkog grada Münchena otkazani su danas zbog obilnih snježnih padalina, prema izjavama Deutsche Bahna i Zračne luke München, kako prenosi Reuters

Njemački meteorološki zavod objavio je da će se još neko vrijeme zadržati hladno, zimsko vrijeme. Očekuje se nastavak obilnih snježnih padalina na jugu i jugoistoku do poslijepodnevnih sati.

VIDEO München zatrpan snijegom: Zračni i željeznički promet zaustavljen

Tijek događaja: 

14:03 - Letovi u minhenskoj zračnoj luci otkazani su do šest sati ujutro u nedjelju zbog obilnih snježnih padalina, objavio je u subotu ujutro glasnogovornik zračne luke. Mole se putnici da uopće ne putuju. Putnici bi prije polaska u nedjelju trebali provjeriti status svog leta sa zrakoplovnim prijevoznikom, preporučio je glasnogovornik.

Glasnogovornik Lufthanse istaknuo je da će zatvaranje zračnog prometa u Münchenu utjecati i na druge zračne luke. Primjerice, u Frankfurtu već ima značajnih ograničenja. 

GALERIJA München okovan snijegom, javni prijevoz i zračna luka u problemima

Muenchen okovan snijegom, javni prijevoz i zra?na luka u problemima
1/19

Pogođen je i željeznički promet, osobito oko Münchena. Srušena stabla blokirala su pruge, a nadzemni vodovi su zaleđeni. Prvo je bio otkazan željeznički promet od glavnog kolodvora u Münchenu. Putnici u Ulmu i Münchenu morali su prenoćiti u vlakovima.

Prijevoz podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima bio je isprva obustavljen u glavnom gradu Bavarske. Na cestama diljem Bavarske dogodile su se brojne nesreće. Željeznički promet u južnoj Njemačkoj mogao bi se suočavati s ozbiljnim poremećajima do ponedjeljka, rekla je glasnogovornica željeznice za dpa.


14:00I u Austriji od petka pada jači snijeg, no očekuje se kako neće dugo trajati ovakvi zimski uvjeti. Čitateljica koja je ovog vikenda posjetila Beč kazala nam je kako se ipak odlučila vratiti ranije jer strah od pogoršanja vremena, kaže, ipak postoji.

- Otkad smo jučer došli, snijeg nije prestao padati. Situaciju pogoršava i užasno jak vjetar, i sve skupa nas je malo prestrašilo pa smo se odlučili vratiti ranije. Situacija nije tako strašna kao u Njemačkoj, no svakako je šok u usporedbi s vremenom koje je posljednjih dana vladalo u Hrvatskoj - objasnila je.

VIDEO Snijeg zabijelio Austriju


13:45 - Kako nam je opisala čitateljica iz Münchena, zbog obilnog snijega i blokade javnog prijevoza treba pješačiti i 45 minuta do svog odredišta.

"Ovoliko snijega nije bilo 17 godina. Totalni kolaps", navela je te nam ustupila snimke uvjeta u tom njemačkoj gradu. 


12:05 - Utakmica 13. kola njemačkog prvenstva između Bayerna i Union Berlina koja se trebala igrati danas s početkom u 15.30 sati odgođena je zbog obilnih snježnih padalina u Bavarskoj, objavila je Minhenska kompanija za javni prijevoz (MVG).

"Dragi putnici, nogometna utakmica između Bayern Münchena i Union Berlina danas u 15:30 u Fröttmaningu je otkazana", objavio je MVG na svojoj web stranici. Njemačka nogometna liga potvrdila je odgodu, precizirajući da je vlasnik Allianz Arene "zatvorio pristup stadionu zbog jakih snježnih padalina". DFL još nije priopćio novi datum odigravanja utakmice.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
13:46 02.12.2023.

Vau zima je!

V0
Vlaskoulicanec4.0
14:15 02.12.2023.

Prokleto zatopljenje! 😂😂😂

XA
xaron
21:42 02.12.2023.

Naučnici su ovo davno predvidjeli sa teorijom o globalnom zagrijavanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije