Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar izvrsnosti

Dijabetološki timovi s Vuka Vrhovca će u Kostajnicu, Gvozd i Dvor

Zagreb: U Saboru javnozdravstvenom akcijom obilježen Svjetski dan srca
Patrik Macek/PIXSELL
15.11.2022.
u 07:32

Najavljeni su mobilni timovi koji će s Klinike odlaziti u područja s teže dostupnom zdravstvenom skrbi.

Sveučilišna klinika za dijabetes i endokrinologiju Vuk Vrhovac KB-a Merkur od Međunarodne dijabetičke federacije dobila je priznanje kao Centar izvrsnosti, jedan od rijetkih u ovom dijelu Europe. Klinika ima niz aktivnosti kojima nastoji pružiti cjelokupnu zdravstvenu skrb i to bez čekanja, jer rade u dvije smjene, do 19 sati.

– Naši pacijenti mogu osim dijabetološkog pregleda obaviti i kardiološke, oftalmološke i neurološke preglede, znači dobiti sveobuhvatnu skrb i za regulaciju šećerne bolesti i pratećih čimbenika. Nema liste čekanja, na prvi se pregled čeka najviše tri do četiri dana – kaže prof. Dario Rahelić, predstojnik Klinike.

Prim. Jozo Boras, kardiolog, endokrinolog i dijabetolog, zamjenik predstojnika Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac, zamjenik predstojnika, naveo je kako više od 75% oboljelih od dijabetesa umire od kardiovaskularnih bolesti.

– Troškovi liječenja šećerne bolesti izrazito su visoki, a najveći dio čine upravo troškovi liječenja kroničnih komplikacija. U Klinici vrlo rano procjenjujemo kardiovaskularni rizik i ovisno o tome radimo ranu dijagnostiku. Gotovo 70 tisuća pacijenata na godinu bude pregledano u ovoj Klinici – rekao je prim. Boras.

Najavljeni su mobilni timovi koji će s Klinike odlaziti u područja s teže dostupnom zdravstvenom skrbi.

– Za početak, timovi iz Klinike odlazit će u Gvozd, Kostajnicu i Dvor – najavila je prim. Vera Katalinić- Janković, posebna savjetnica ministra zdravstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije