Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALJEN ŽUTI METEOALARM

DHMZ o najavljenoj promjeni vremena: 'U petak iznadprosječna toplina, a za vikend...'

Slunj: Dok ralice čiste prometnice, mještani s lopatama i traktorima čiste snijeg
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/7
29.11.2023.
u 12:27

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnijom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj gdje je u noći još moguća susnježica ili snijeg

Državni hidrometeorološki zavod najavio je veliku promjenu vremena, a idućih dana izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja dok će se u petak živa na termometru u većini zemlje popeti i do 18 stupnjeva. Međutim, već u subotu temperatura će naglo pasti, a u većini zemlje najavljen je i snijeg.  

- Česta izmjena sunca i oblaka te hladnijeg i toplijeg vremena se nastavlja... Sutra obilna oborina, u petak iznadprosječna toplina, a za vikend... Za pouzdaniju prognozu još valja pričekati - objavio je DHMZ na društvenoj mreži X. 

 

Prema vremenskoj prognozi, sutra će biti umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnijom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj gdje je u noći još moguća susnježica ili snijeg. U središnjim predjelima i u Gorskom kotaru do jutra ponegdje može biti i oborine koja se smrzava pri dodiru s tlom. Na istoku zemlje kiša se očekuje tek navečer. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorju i jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar, lokalno olujno. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 6 do 10, na obali i otocima između 13 i 17 °C, prognozira DHMZ. 

VEZANI ČLANCI: 

Za sutra je za večinu Hrvatske upaljen žuti meteoalarm. Zagrebačka, karlovačka i gospićka regija u 'žutom' su zbog mogućeg snijega i poledice, dok će u Dalmaciji puhati jaki vjetar, a u riječkoj regiji padat će obilna kiša. 

Jučer su objavili i posebno priopćenje o klimatološkog početku zime te su najavili obilne oborine te da bi u mnogim predjelima moglo pasti više od 50 litara kiše po metru četvornom. S pritjecanjem sve hladnijeg zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Do subote ujutro, a osobito tijekom subote snježni pokrivač nastat će i u nekim nizinama. Stoga povremeno treba računati na skliske kolnike i poledicu.

VIDEO Pad s motocikla na cesti između Klisa i Dugopolja

Ključne riječi

Komentara 1

WA
wannabenovinari
16:52 29.11.2023.

Nemaju pojma kakvo će biti vrijeme. Možda, vjerojatno, možda i onda svako malo mijenjaju prethodnu prognozu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije