Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Detaljne upute putnicima kojima je za ulazak u Hrvatsku neophodan PCR nalaz

Putnicima kojima je za ulazak u Republiku Hrvatsku neophodan negativan molekularni (PCR) nalaz, ne stariji od 48 sati, granična policija će evidentirati mjeru samoizolacije, ukoliko nemaju, odnosno ne predoče takav nalaz
10. prosinca 2020. u 14:17 1 komentara 4263 prikaza
Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog sve većeg broja upita građana u vezi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska graničnih prijelaza, iz Policijske uprave brodsko-posavske medijima su poslali priopćenje za javnost.  

KORONAKRIZA Putujete u Njemačku, Sloveniju, BiH... Ovo su mjere i uvjeti za ulazak u pojedine države

Kako se navodi u priopćenju, putnicima kojima je za ulazak u Republiku Hrvatsku neophodan negativan molekularni (PCR) nalaz, ne stariji od 48 sati, granična policija će evidentirati mjeru samoizolacije, ukoliko nemaju, odnosno ne predoče takav nalaz.

U slučaju određivanja samoizolacije, putnici su dužni najkraćim putem uputiti se do mjesta prebivališta odnosno boravišta u Republici Hrvatskoj u kojem, ukoliko to žele mogu izvršiti PCR testiranje, kako bi im se po dobivanju negativnog testa skratila samoizolacija. Ako se ne izvrši testiranje, samoizolacija ističe nakon 10 dana od dolaska u Republiku Hrvatsku.

Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama ISTRAŽIVANJE POKAZALO Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata

- Ukoliko je nakon testiranja zaprimljen negativan PCR test, zbog skraćivanja samoizolacije isti je potrebno dostaviti graničnom prijelazu, koji je samoizolaciju izrekao na jednu od slijedećih e-mail adresa: gp.stara.gradiska@mup.hr gp.slavonski.samac@mup.hr ili gp.slavonski.brod@mup.hr - navodi se u priopćenju PU brodsko-posavske.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Epil:

    Kojeg vraga je uopce potrebno vise i minute biti u izolaciji ako je test negativan? Najskuplji je u EU u odnosu na standard i opet se mora neko vrijeme biti u izolaciji, znaci ne vjeruju sopstvenom preskupom testu.