Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio očevid trostrukog sudara

Detalji strave na A1: Poginuo 46-godišnjak, državljaninu Slovenije kaznena prijava

U prometnoj nesreći na autocesti A1 poginula jedna osoba, više ih je ozlijeđeno
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
04.08.2022.
u 16:10

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka bilo je po više osoba, ali nitko od sedmero ozlijeđenih, kako je rekao dežurni kirurg Suad Crnica, nije teško ozlijeđen, odnosno “nitko od njih neće biti hospitaliziran”.

Završio je očevid trostrukog sudara na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u kojoj je poginuo 46-godišnjak, a sedam je osoba ozlijeđeno te je poznato da se za izazivanje nesreće sumnjiči vozača slovenske registracije.

Kako je Hini rekao zamjenik županijske državne odvjetnice Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije bit će karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće iz nehaja i to nesreće sa smrtno stradalom osobom te s velikom materijalnom štetom.

“Prve informacije s očevida ukazuju na nepropisno mijenjanje prometne trake na autocesti, no kao i u svakom drugom takvom predmetu, pričekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljnjem tijeku naložena i prometna vještačena, kao obdukcija tijela preminule osobe”, rekao je Kolaković.

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka bilo je po više osoba, ali nitko od sedmero ozlijeđenih, kako je rekao dežurni kirurg Suad Crnica, nije teško ozlijeđen, odnosno “nitko od njih neće biti hospitaliziran”.

Nesreća se dogodila jutros u 10,30 sati na 51. kilometru autoceste kod čvora Novigrad na Dobri. Promet je od 10.30 do 13.25 bio u smjeru Zagreba u potpunom prekidu, potom su se uz posebnu regulaciju vozila propuštala jednim kolničkim trakom. Od 14.20 sati promet je otvoren u oba smjera.

Ključne riječi

Komentara 16

KA
kažemja
16:38 04.08.2022.

Kad god mogu izbjegavam vožnju po autocesti jer ispada da je vožnja po njoj vrlo često jako opasna .Brzine su velike a ljudi se ponašaju kao da se voze 50 ili 60 na sat.Samo jedan primjer .Vozim se u lijevoj traci recimo 150 i svi se tako voze , znači kolona vozila koja se vozi 140-150 .U desnoj traci se voze kamioni ili kamperi oko 100 km na sat .Držim razmak između sebe i vozila ispred sebe jer budući da se radi o velikoj brzini treba biti malo veći razmak.I onda dođe biser iza mene sa 200 na sat i nabije mi se na guzicu .Znači po njegovom ja bi se trebao maknuti samo da on prođe . Naravno,ja bih se maknuo ali budući da je ispred mene kolona auta koji svi idu istom brzinom ne želim se maknuti.Lik iza mene ode u desnu traku i iskoristi razmak i obiđe me s desne strane,ja moram radi budale kočiti ,koči ovaj iza mene i vrlo lako može doći do lančanog sudara pogotovo ako netko ne drži dovoljno razmaka .Zbog nečije bolesne i iskompleksirane glave dođe do sranja .Gledam ovog što me prešao ,vozi se ispred mene kilometrima ili eventualno prođe još jedan auto .Što je napravio? Ništa .Ali ne možeš ti to budali dokazati.Ajde da nema nikoga ispred ,ja bih se maknuo u desnu traku ,vozi se i 300 ako hoćeš ali ovako u koloni,kakvog to smisla ima ?

Avatar marela
marela
17:27 04.08.2022.

Najjaci su ti biseri koji fojure sa 180-200 i žele da im se promtno svi maknu sa puta

IL
ilustrator
17:37 04.08.2022.

lijeva traka je preticajna. masa zombija se prebace u preticaJnu i voze se po njoj kilometrima. zbog takvih se i stvara gužva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije