Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj ubojstva

Detalji sačekuše u Zagrebu: Vlasnik kafića bio je sam u autu, a kad je usporio, napadač na skuteru izvadio je pištolj

Zagreb: Nepoznati počinitelj pucao prema automobilu, jedna osoba ozlijeđena
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
13.09.2022.
u 17:16

Policija još uvijek traga za počiniteljem, a ostaje za vidjeti hoće li ga ikad pronaći s obzirom na to da je u trenutku počinjenja nosio kacigu, pa će ga eventualnim svjedocima biti gotovo nemoguće prepoznati.

Klasična sačekuša, onakva kakva inače nosi potpis organiziranih kriminalnih skupina, odigrala se usred dana, u 12.40 sati u Ulici Cebini u zagrebačkom naselju Buzin. Žrtvu koja je srećom prošla samo s lakšim ozljedama, a prema neslužbenim informacijama riječ je o vlasniku kafića u Novom Zagrebu, u već spomenutoj ulici neko kraće vrijeme, otprilike stotinjak metara, pratio je muškarac na skuteru.

Vlasnik kafića bio je sam u automobilu, a kad je usporio vozač skutera stao je pored vozila, izvadio pištolj i zapucao kroz staklo automobila. Šokirani vozač nije stigao niti reagirati prije nego je počinitelj pobjegao, a sreća je da ga je metak sasvim promašio. Lakše ozljede koje je žrtva zadobila, a uglavnom je riječ o površinskim ogrebotinama, nastale su nakon što se staklo automobila razletjelo u više komadića od kojih su neki potom ozlijedili žrtvu.

Prema pisanju nekih medijskih portala, žrtva nikada ranije nije imala problema sa zakonom te nije kazneno osuđivana, a policiji je zanijekala i da joj je bilo tko u posljednje vrijeme prijetio na bilo koji način. I inače kad je riječ o sličnim djelima policija od žrtve rijetko kada uspije dobiti korisne informacije o napadaču, bilo iz straha zbog kasnije osvete bilo iz toga što je žrtva i sama povezana s nekim ilegalnim radnjama.

Inače, policija još uvijek traga za počiniteljem, a ostaje za vidjeti hoće li ga ikad pronaći s obzirom na to da je u trenutku počinjenja nosio kacigu, pa će ga eventualnim svjedocima biti gotovo nemoguće prepoznati.

Primjerice, počinitelji atentata na Vinka Žuljevića Klicu koji se prije 7 godina dogodio u zagrebačkim Sesvetama, a koji su također bili na motoru te su nosili kacige, do danas nisu pronađeni, a malene su šanse da će ikada i biti privedeni pred lice pravde.

Inače, da je riječ o itekako pomno planiranom napadu svjedoči i činjenica da susjedi koji žive u blizini mjesta na kojem se pokušaj ubojstva dogodio nisu čuli nikakve hice, baš kao što ih nije čuo niti sam ranjeni ugostitelj, što ukazuje na to da je u pitanju bilo oružje s prigušivačem.

Oružje s prigušivačem korišteno je i pri počinjenju ubojstva koje se prije tri tjedna dogodilo na Zrću, a u kojem se također radilo o nekoj vrsti sačekuše, samo što napadač nije koristio nikakvo prijevozno sredstvo nego je žrtvi koja je taman izlazila iz noćnog kluba s leđa ispalio hitac u glavu. Napadač je tada brzo uhićen, a ispostavilo se kako motiv ubojstva treba tražiti u sukobu dva zloglasna crnogorska klana – škaljarskog i kavačkog.

Video: Maloljetnika koji je naoružan došao na prosvjede pred HDZ-om sumnjiče za terorizam

Komentara 14

Avatar urokljivooko
urokljivooko
17:33 13.09.2022.

To je novi, Škakljarski klan! Smiješni pokušaji atentata. Ime i prezime vlasnika objekta i sve će biti jasnije!

ML
mladen111
18:22 13.09.2022.

Što to znači da je imao kacigu? Jel to znači da svi s kacigom mogu ubijati bez veće šanse da budu uhvaćeni?

DU
Deleted user
17:30 13.09.2022.

Motociklistima treba zabraniti nošenje kacige !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije