Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt Jovana Vukotića

Rat se nastavlja: U Istanbulu ubijen vođa škaljarskog klana

pištolji
Dubravko Gvozdanović
08.09.2022.
u 21:51

Bio je u bijegu, a prije godinu dana za njim je raspisana međunarodna tjeralica. U Turskoj je već bio uhićen 2018. godine nakon čega je isporučen Srbiji. Nakon toga Viši sud u Beogradu osudio ga je na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja falsificirane makedonske putovnice.

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu, javlja crnogorski portal "Vijesti" iz više izvora. Vukotić je u tajnim policijskim spisima označen kao vođa tzv. škaljarskog kriminalnog klana.

Bio je u bijegu, a prije godinu dana za njim je raspisana međunarodna tjeralica. U Turskoj je već bio uhićen 2018. godine nakon čega je isporučen Srbiji. Nakon toga Viši sud u Beogradu osudio ga je na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja falsificirane makedonske putovnice.

Specijalno državno tužiteljstvo optuživalo ga je da je u studenom i prosincu 2020. godine osnovao kriminalnu skupinu u cilju likvidacije vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno je te likvidacije ''naručio” preko šifrirane aplikacije. 

Rat škaljaraca i kavačana počeo je još krajem 2014. godine kada je u španjolskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubojstva s obje strane.

U sukobu klanova ubijene su i najmanje četiri slučajne žrtve

Podsjetimo krajem kolovoza na Zrću, na otoku Pagu ubijen je "škaljarac" Goran Vlaović. Prema neslužbenim informacijama, iza njegovog ubojstva stoji "odbjegli vođa kavačkog klana" Radoje Zvicer, a ubojstvo je navodno platio 50.000 eura.

Duško Tanasković bio je zadužen za izvršenje. Uhićen je ubrzo nakon što je oko 6 sati ujutro presudio Vlaoviću, a potencijalno kobna pogreška bila je u tome što se, nakon što je zapucao i pobjegao, vratio provjeriti je li 'obavio posao do kraja', zbog čega ga je policija brže uhvatila.

Video: Fascinantan život najdugovječnije monarhinje

Komentara 11

Avatar Tombstone
Tombstone
01:47 09.09.2022.

srpski kriminalci se medjusobno ubijaju u Turskoj I to je vijest za vecernjak?

MM
Marljivi mrav
08:41 09.09.2022.

Kako ide našim HR klanovima? Oni su sigurni u saboru...

LE
Levanto
06:33 09.09.2022.

Malo nam je domaćeg crnila, pa dodajete još.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije