Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Suđenje monstrumu koji je s balkona bacao djecu: 'Dokumentacija mora u Vrapče'

Monstruozni otac s Paga i ranije je bio osuđen za zanemarivanje djetetovih prava u toj obitelji, a od zvjerstva nalazi se u zatvorskoj bolnici.
18. veljače 2020. u 15:20 2 komentara 1731 prikaza
Josip Rođak priveden na sud
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na zadarskom županijskom sudu nastavljeno je suđenje Josipu Rođaku koji je svojim monstruoznim činom prestravio cijelu hrvatsku prije godinu dana. Ovaj 54-godišnjak je podsjetimo u veljači prošle godine pokušao ubiti svoje četvoro djece u dobi od tri do osam godina.

Bacio ih je u rano jutro, jedno za drugim s visine od pet metara s balkona na betonsku podlogu i potom otišao u policiju.

Josip Rođak priveden na sud Stravičan zločin na Pagu Josip Rođak policiji: Volim ih, ali ja danima nisam spavao

Troje djece bilo je teško ozlijeđeno, a jedno i životno ugroženo. Monstruozni otac s Paga i ranije je bio osuđen za zanemarivanje djetetovih prava u toj obitelji, a od zvjerstva nalazi se u zatvorskoj bolnici.

Nedavno je navodno tražio i otpust iz zatvora, no odbijen je zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela odnosno četiri teška ubojstva u pokušaju. Na suđenju inače zatvorenom za javnost u utorak izvršen je nastavak dokaznog postupka tijekom kojeg je izveden dokaz čitanjem dopune nalaza provedenog psihijatrijskog vještačenja za optuženika Josipa Rođaka.

Zadar: Privođenje Josipa Rođaka koji je jutros s balkona bacio svoje četvero djece BACIO DJECU S BALKONA Josip Rođak priveden u PU zadarsku - sumnjiče ga za teška ubojstva u pokušaju

"Naime, kako vještaci koji su provodili psihijatrijsko vještačenje nisu raspolagali kompletnom medicinskom dokumentacijom koja se odnosi na zdravstveno stanje optuženika prije vremena inkriminacije tako je navedena dokumentacija dostavljena istim vještacima na uvid kako bi sačinili dopunu ranije provedenog vještačenja. S obzirom da su optužba, obrana te punomoćnik oštećenika imali primjedbe na navedenu dopunu, iste primjedbe će biti dostavljene vještacima  u Klinici za psihijatriju Vrapče kako bi se očitovali o navedenim primjedbama. Nakon što njihovo očitovanje pristigne na ovaj sud biti će zakazan nastavak rasprave", istakla nam je tijek suđenja Dijana Grancarić glasnogovornica županijskog suda u Zadru.

Pag DANAS U VEČERNJEM Tko je Virovitičanin Josip Rođak koji je četvero djece bacio s prvog kata

Osim vještačenja u postupku su i četiri svjedoka, supruga i troje susjeda koji su ozlijeđenoj djeci priskočili u pomoć. Ovom monstruoznom ocu prijeti za kazneno djelo 50 godina zatvora, no sumnju u maksimalnu kaznu bivši glasnogovornik suda je istakao nakon uvida u zdravstveni karton Josipa Rođaka.

OTKRIVAMO GDJE JE ZAVRŠIO
Večernjakov urednik fotografije pronašao zlatni križ s katedrale
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
  • Avatar BarbaraEC89
    BarbaraEC89:

    Bila sаm zаista lošа djevojкa. Kаznitе me svojim кuracеm u ustima! - WWW.KISSTOK.COM

  • Avatar DonnaTO85
    DonnaTO85:

    Рotpuno sаm golа. Žеliš vidjеti fotоgrаfiju? ----- www.lovexx.club