Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policajac zapucao u krajnjoj nuždi

Detalji napada u Vinkovcima: Pijani muškarac pokušao ubiti ženu i policajca van službe

Vinkovci: U oružanoj pljački ranjena žena, počinitelj uhićen
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
19.03.2021.
u 13:34

Unatoč danim zapovijedima, 71-godišnjak je nastavio pucati u smjeru 53-godišnjakinje i policijskog službenika koji je potom u krajnjoj nuždi uporabio vatreno oružje kako bi otklonio izravnu opasnost za svoj život i život 53-godišnjakinje, priopćila je policija

Poslije obavljenoga kriminalističkog istraživanja PU Vukovarsko -srijemske pojasnila je događaj od 17. ožujka kada je, oko 21.20 sati, 71-godišnjak iz Retkovaca, sela nedaleko od Vinkovaca, pokušao iz vatrenoga oružja ubiti 53-godišnjakinju i policijskog službena van službe.

Prema navodima policije 71-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,21 g/kg) pokušao nasilno ući u obiteljsku kuću 53-godišnjakinje u Vinkovcima te joj tom prilikom uputio i ozbiljne prijetnje smrću zbog čega je zatražila intervenciju policije. U strahu za vlastiti život 53-godišnjakinja je žurno napustila obiteljsku kuću te se trčeći udaljavala od kuće kroz ulice. Za njom je odmah krenuo 71-godišnjak te u njenom smjeru ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, uslijed čega je 53-godišnjakinja zadobila prostrjelnu ranu ruke. Čuvši pucnjeve iz pištolja dalji napad spriječio je policijski službenik PU vukovarsko-srijemske van službe koji je, s ciljem sprječavanja daljnjeg počinjenja kaznenog djela, izdao više upozorenja i naredbi počinitelju

Unatoč danim zapovijedima, 71-godišnjak je nastavio pucati u smjeru 53-godišnjakinje i policijskog službenika koji je potom u krajnjoj nuždi uporabio vatreno oružje kako bi otklonio izravnu opasnost za svoj život i život 53-godišnjakinje.

Nedugo zatim su na mjesto događaja pristupili policijski službenici koji su uhitili 71-godišnjaka uz uporabu sredstava prisile te ga priveli u prostorije policije, dok je vozilo hitne medicinske pomoći prevezlo 53-godišnju Vinkovčanku u vinkovačku bolnicu gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena. U cijelome događaju 71-godišnjak i policijski službenik nisu ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 71-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, slijedi mu optužni prijedlog nadležnom sudu. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabe sredstava prisile opravdanima i na zakonu utemeljenima, izvijestila je PU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije