Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji drame u zadru

VIDEO Slovenac izvadio karabin i jako lovačko naoružanje. Pucao u more i prema policiji

Pucnjava u Zadru
Foto: Frane Šarić
1/7
29.04.2022.
u 09:39

Policijska službenica je prolazila uz benzinsku crpku i vidjela muškaraca kako sjedi te ga pitala što radi. On je nakon toga viknuo: 'Fuck police' i pucao u more.

U pravoj drami koja se događala cijelu noć u luci Gaženica u Zadru slovenski državljanin (1978.) osam sati je bio zabarikadiran ali i pucao uz benzinsku stanicu u Gaženici. Nakon filmskih scena tragične posljedice su samo pukom srećom izbjegnute, kako su nam potvrdili iz zadarske policije, a Slovenac je uhićen jutros oko 6,45 sati i doveden prvo u bolnicu, a potom će biti priveden u zadarsku policiju.

- Prema sadašnjim saznanjima slovenski državljanin je krenuo prema Crnoj Gori, stao ovdje i u benzinskoj stanici počeo kupovati neke stvari i eure i ništa nije navodilo da će doći do drame. U jednom trenutku i to već kada su djelatnice počele odlaziti, a što znači da nije točno informacija iz luke da su bili zatočeni počeo je vaditi karabin i jako lovačko naoružanje te sjeo ispred benzinske stanice i tako dulje vrijeme naoružan sjedio - rekao nam je visokopozicionirani izvor iz policije.

Naš reporter Frane Šarić javio se uživo iz luke Gaženica gdje se noćas odvijala prava drama

Na terenu je bio i Antun Dražina, načelnik PU zadarske koji nam je rekao kako je istinita informacija da je bilo pucanja na policijske službenike.

- Prema sadašnjim informacijama policijska službenica je prolazila uz benzinsku crpku i vidjela muškaraca kako sjedi te ga pitala što radi. On je nakon toga viknuo: 'Fuck police' i pucao u more. Nakon toga odvijala se prava drama jer je pucao desetak i više puta u pravcu policije. Angažirali smo specijalce iz Splita i Lučkog. Bilo je preko 30-ak policajaca. Počinitelj je nažalost pucao u njihovom pravci i srećom nije došlo do tragičnih posljedica. Stupili smo u kontakt i sa slovenskom policijom i od njih saznali za stanovite probleme koje počinitelj ima, te smo mu stoga prilazili i zbog toga oprezno. Nakon osam sati pregovaranja ipak se odlučio predati i on je sada otpraćen dalje - rekao nam je visokopozicionirani zadarski policajaca o slučaju koji je zaprepastio i sve s kojima smo razgovarali i koji su nam rekli da su čuli da je bilo pucnjave i da srećom nije došlo tragičnih okolnosti.

- Je čuo sam da je vikao svašta policiji, da je zatočio ljudi i da je Slovenac - rekao nam je jedan od konobara u luci Gaženica pred brojnim zaprepaštenim turistima. 

Jedan policajac lakše ozlijeđen

O događaju se oglasila i policija. "U svezi navedenog događaja, policija u službenim prostorijama  provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom, za kojeg je utvrđeno da se radi o 44-godišnjem državljaninu Slovenije koji je prethodno tijekom noći iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u more i u pravcu policijskih službenika.  Tom prilikom jedan policijski službenik je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć,a u cilju utvrđivanja i drugih relevantnih činjenica teokolnosti navedenog događaja, policija i dalje nastavlja s kriminalističkim istraživanjem", navodi policija.

Komentara 28

VE
Ventilator2
10:16 29.04.2022.

Čekaj, pucal je desetak puta u pravcu policije, a priveli ga živog???

SV
Sveznadar
10:55 29.04.2022.

Slovenska policija o njemu kao problemmatičnoj osobi. Kako onda ta osoba nosi legalno pušku, jesu li to objasnili?

VI
viluk007
10:24 29.04.2022.

NIje on pucao na policiju već u pravcu policije (koja glupa nepismena policijsko-novinarska konstrukcija), Izvadio karabin i ostalo teško lovačko naoružanje (još gluplja konstrukcija), Šta je ostalo teško lovačko naoružanje, šešir, čizme, nož i privjesak. Umjesto da ga razotkrijete u potpunosti , da mu objavite ime i prezime, adresu br. telefona i nabrojite sva sraanja koja je budaletian počinila, vi implicirate da naša granična policija i ostale službe ne radi dobro svoj posao. Objavom njegovih osobnih podataka njega se razotkriva i štiti normalne građane koji ga susreću a ne znaju da je luđak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije