Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA NAPADAČA U MANDRAMA

'Desetorica su me pretukla u mom prostoru, a policija nije ni poslikala mjesto napada'

Foto: Marko Dimic/PIXSELL/Privatna arhiva
1/2
27.08.2021.
u 22:34

U PU zadarskoj šturo odgovaraju da “još uvijek provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska eventualnih drugih počinitelja”

Jako sam nezadovoljan radom policijskih službenika policijske postaje Pag na terenu. Prije četiri dana u Mandrama me napalo i pretuklo desetak muškaraca dok sam sjedio na terasi apartmana svog šogora, gdje sam ljetovao sa suprugom i dvoje djece.

Na teren su petnaestak minuta nakon napada, nakon poziva moje supruge koja je zvala 192, došla dvojica policajaca. Tri dana kasnije ispalo je da na tom terenu njih dvojica nisu napravila praktički ništa, odnosno sve su napravili jako ofrlje, sad ne znam je li to bilo namjerno ili zato što su nesposobni – s očiglednom frustracijom u glasu govori nam Mato R. (41) koji je u noći s ponedjeljka na utorak zaradio potres mozga i četiri šava na glavi nakon što su ga napadači udarili teleskopskom palicom.

Od tog udarca pao je na pod, nakon čega je uslijedio još niz udaraca, zbog čega je zadobio i više masnica po rukama i nogama dok se pokušavao obraniti.

Napadače otjerala supruga

Napadače je uspjela otjerati njegova supruga koja je najprije njihovu malu djecu zgrabila te izvela na stražnji izlaz da otrče kod susjeda, a zatim se vratila te počela vikati da zove policiju, što je nasilnike uplašilo te su se razbježali.

– Policajci su došli na teren, moja supruga im je dala opise nekih od napadača, jednog plavog dečka, drugog koji je bio obučen u crnu majicu, njihovu tjelesnu građu, frizure, dakle svečega se u tom trenutku mogla sjetiti. Kad se napad dogodio, neki od susjeda izišli su na balkone i uspjeli su vidjeti napadače kako bježe. Policajci su samo zbunjeni stajali tamo kao da ih njih netko napao pa ih je moja supruga doslovce za ruku morala voditi da odu do tih susjeda koji su zatim potvrdili kako je bilo barem desetak napadača – govori Mato.

Tvrdi i kako policajci nisu ni poslikali mjesto događaja, terasu, razbacane stolce, nego je to sve učinila njegova supruga, pa sve što policija sada ima su fotografije iz medija koje su on i njegova supruga bili slali tim istim medijima. Drugi dan je policiji savjetovao da pregledaju i eventualno izuzmu snimke nadzornih kamera kojih u tom mjestu ne nedostaje, nalaze se na dva trgovačka centra, dva lokala, nekoliko privatnih vila...

– Ne znam jesu pregledali te snimke, ali ne djeluje mi tako. Također je poražavajuće da su dva dana nakon događaja zvali moju suprugu da im da iskaz. Dakle, uopće nisu uzeli nikakav iskaz na mjestu događaja, ni od nje ni od susjeda – kazuje Mato R. PU zadarska ipak je nešto napravila kad je u pitanju spomenuti događaj.

Kazneno su prijavili Zdravka Drmića (59) zbog prijetnji koje je uputio Mati. Do cijelog incidenta i došlo je, kako sumnja pretučeni 41-godišnjak, jer je on navečer na terasi svog apartmana ostao razgovarati sa sinom. Supruzi Zdravka Drmića, koja je njihova prva susjeda, to je smetalo i rekla im je da prestanu, a kada je nisu poslušali, nazvala je supruga, koji je zatim vlasniku apartmana kazao „neka se njegov gost u apartmanu pripazi jer on ima dva sina koji su poznati barabe u Zagrebu“.

Ubrzo nakon te prijetnje Mato je pretučen. On je odmah posumnjao da su to učinili sinovi Zdravka Drmića, što je rekao i policajcima, koji su ih drugi dan i uhitili te prekršajno prijavili zbog narušavanja javnog reda i mira.

“Pitali su jesam li siguran...”

– Nakon toga svega oni su me pitali jesam li siguran da je bilo više osoba i jesam li siguran da je bila palica u pitanju. Bojim se da sve ide u smjeru da sam se ja porječkao s nekim Drmićima. Nisam se ja porječkao s njima, nego je meni desetak ljudi upalo u moj prostor, provalilo i izbatinalo me. Bojim se da je policiji jednostavno lakše da sve završi tako da smo se mi porječkali, da sam ja bacio stolac i da to onda završi prekršajnom prijavom, nego da sad moraju tražiti još sedam-osam drugih sudionika tog batinanja – upozorava Mato R.

U PU zadarskoj tek šturo odgovaraju kako još uvijek provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska eventualnih drugih počinitelja.

VIDEO Opasna vožnja romobilom po magistrali

Ključne riječi

Komentara 14

KI
kiseli
05:41 28.08.2021.

Na Pupija netko baci burek i sve poslikaju.Još uvijek čuvaju taj burek u sefu kao dokazni materijal

Avatar horuk
horuk
23:09 27.08.2021.

Sto bi slikanjem postigli? Uostalom mi se cini da je ovdje jedan krkan naletio na malo vece krkane.

IJ
istiina_jako_bolii
07:03 28.08.2021.

Decki se zabavljaju, ukljucujuci i pajkane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije