Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Konačno će oživjeti nekoć najveće željezničko čvorište u Jugoslaviji: Ulažu 500 milijuna kuna

Pristiglo je deset ponuda, kojima se cijena kreće od 367 do 496 milijuna kuna.
18. listopada 2018. u 16:19 79 komentara 32047 prikaza
Pruga/Ilustracija
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

 Na natječaj za izvođenje radova na projektu nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar pristiglo je deset ponuda, kojima se cijena kreće od 367 do 496 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz HŽ Infrastrukture, u kojoj nakon evaluacije ponuda uskoro očekuju i odluku o odabiru izvođača radova.  

Vinkovački željeznički kolodvor bio je drugo najveće željezničko čvorište u Europi ŠTO JE OSTALO ‘Kroz Vinkovce je godišnje prolazilo 18 milijuna ljudi, svake 4 minute jedan vlak’

Kako se navodi u priopćenju, u sjedištu HŽ Infrastrukture danas je održano javno otvaranje ponuda koje su pristigle u sklopu postupka javne nabave za izvođenje radova za projekt "Nadogradnja i elektrifikacija postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M 601 Vinkovci - Vukovar".

Procijenjena vrijednost nabave za radove iznosi 522,6 milijuna kuna (bez PDV-a), a 85 posto prihvatljivih troškova projekta sufinancira se iz fondova Europske unije, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. 

Video - Ovo su crne prometne točke u Zagrebu i okolici

 

Na natječaj je pristiglo deset ponuda, a podatci iz priopćenja pokazuju da je najnižu ponudu dala DIV grupa u iznosu od 369,8 milijuna kuna, dok je najviša cijena iz ponude Kolektor Kolinga u iznosu od 495,9 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).

HŽ Infrastruktura, KONČAR-KET i Grad Vinkovci potpisali Sporazum Novi uređaj HŽ infrastruktura, KONČAR-KET i Vinkovci potpisali sporazum - uskoro moderniziran željezničko-cestovni prijelaz

Po podacima HŽ Infrastrukture, ponude su dostavili i talijanska tvrtka Salcef S.p.A. (po cijeni od 467,2 milijuna kuna); zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i austrijski STRABAG AG (po cijeni od 392,7 milijuna kuna); Dalekovod d.d. (cijena ponude 424,7 milijuna kuna); zajednica ponuditelja Colas Rail Hrvatska d.o.o., GH Holding d.o.o. te britanski COLAS RAIL S.A.S. (po cijeni od 475,5 milijuna kuna); zajednica ponuditelja u kojoj su španjolski COMSA S.A. i COMSA Instalaciones y Sistemas Industriales (po cijeni od 376,3 milijuna kuna); kineska zajednica ponuditelja Sinohydro Corporation Limited (cijena ponude 468,7 milijuna kuna); tvrtka Swietelsky d.o.o. (cijena 438,8 milijuna kuna); grčki J&P Avax S.A. (po cijeni od 462,1 milijun kuna PDV-a); te već spomenuti Kolektor Koling d.o.o. (cijena ponude 495,9 milijuna kuna) i DIV grupa (po cijeni od 369,8 milijuna kuna).

HŽ 'VLAK BIO BRŽI PRIJE 40 GODINA' Radnik otkriva stvarno stanje u HŽ-u: Ne proklinjite nas zbog kašnjenja, nego uhljebe kravataše!

Slijedi evaluacija ponuda za odabir izvođača radova, a odluka o odabiru očekuje se uskoro, najavljuju iz HŽ Infrastrukture.

Pruga Vinkovci-Vukovar duga je 18,7 kilometara, koja je od značaja za međunarodni prijevoz te za teretni i putnički prijevoz.

HŽ PRAVA PUTNIKA Zahvalite europskoj uredbi: HŽ će vam morati vratiti novac u slučaju kašnjenja vlaka

"Cilj je modernizacije željezničke pruge Vinkovci - Vukovar bolja povezanost s industrijskim kolosijekom Luke Vukovar na rijeci Dunavu, s glavnim prometnim koridorom RH1 (bivši X. paneuropski prometni koridor/ Novska-Tovarnik-državna granica), VII. paneuropskim prometnim koridorom i plovnim putem Dunavom na teritoriju Republike Hrvatske, jednim od najvažnijih unutarnjih plovnih putova u Europi koji povezuje srednju Europu s Crnim morem. Uz to, modernizacija pruge Vinkovci - Vukovar omogućit će bolju povezanost stanovnika Vukovarsko-srijemske županije s glavnim prometnim koridorima i županijama, posebice u dnevnim migracijama putnika", ističu iz HŽ Infrastrukture.

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
 • Avatar Mica Trofrtaljka
  Mica Trofrtaljka:

  Hvala čvorištu što je omogućilo V.L. da se zaradi njega spomene omiljena YU

 • nostradamus11:

  98 godine vinkovci- zagreb 2h55min..danas vinkovci-zagreb 4h20min...i to su modernizirali

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Treba malke izvagat i značaj riječne luke vu Vukovaru za slavonsku al i vojvođansku privredu !!!