Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH:

Deset optuženih zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u Hrvatsku

Bihać: Svakodnevica u migrantskom kampu Vučjak
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
03.04.2020.
u 11:17

Skupina trgovaca ljudima, kako je navedeno, otkrivena je u koordiniranoj regionalnoj operaciji policija i pravosuđa BiH, Srbije i Hrvatske tijekom koje je utvrđeno da su desetorica optuženih prokrijumčarili najmanje 141 ilegalnog migranta

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv deset osoba koje tereti za organizirano krijumčarenje ilegalnih migranata, potvrdilo je u petak tužiteljstvo u Sarajevu.

Skupina trgovaca ljudima, kako je navedeno, otkrivena je u koordiniranoj regionalnoj operaciji policija i pravosuđa BiH, Srbije i Hrvatske tijekom koje je utvrđeno da su desetorica optuženih prokrijumčarili najmanje 141 ilegalnog migranta. Optužnica je podignuta protiv šest osoba iz Bijeljine: Nenada Mirkovića (39), Nikole Simića ( 26), Dražena Vićanovića (25), Milana Petrovića (25), Marjana Vilotića (39) i Nikole Kokanovića (29), te Ognjena Vidakovića (25), iz Zvornika. Optuženi su i Mirko Bjelović (23), Đorđe Puzigaća (28) te Anđel Tešić (23), svi iz Brčkog. 

Optužnica ih tereti da su se 2019. godine pridružili skupini koju je organizirao Nenad Mirković radi krijumčarenja migranata. U suradnji s više osoba s područja BiH, Srbije i Hrvatske organizirali su krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Irana, Bangladeša, Pakistana, Maroka, Afganistana, Sirije, Indije i drugih zemalja, preko teritorija BiH s ciljem njihova protuzakonitog transporta prema zemljama Europske unije.

Preuzimali su migrante koji bi dolazili iz Srbije, u BiH su im osiguravali privremeni smještaj te su ih potom prebacivali preko granice s Hrvatskom. Istragom je utvrđeno da su na taj način ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist. Navode optužnice tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem oko 100 svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem više od 150 dokaznih materijala.

VIDEO Hassan Haidar Diab - Prijeti li nova migrantska kriza: Tko će odgovarati za izgubljene živote ako krene egzodus?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije