Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavlje u petrinji

Deset godina katoličke laičke zajednice Marijine legije

Petrinja misa (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
27.06.2013.
u 22:55

U prepunoj crkvi sv. Lovre uz šest svećenika, đakona, bogoslove i sjemeništarce, biskup je predvodio misno slavlje, a u propovijedi posebno naglasio veličinu i važnost Majke Božje, te značaj obitelji.

PETRINJA – Neka vas Bog blagoslovi i Marija čuva! -rekao je biskup sisački mons. Vlado Košić na večerašnjoj svečanosti u povodu 10 godina djelovanja obnovljene Marijine legije, katoličke laičke organizacije za župe Sv. Lovre, Preobraženja Gospodnjeg i Blaženog pape Ivana Pavla 2. u Petrinji.

U prepunoj crkvi sv. Lovre uz šest svećenika, đakona, bogoslove i sjemeništarce, biskup je predvodio misno slavlje, a u propovijedi posebno naglasio veličinu i važnost Majke Božje, te značaj obitelji.

-U ovo vrijeme nabijanja krive ideologije, mi štitimo ideju obitelji kao svetinje. Spas obitelji i svakog pojedinca u njoj potreba su u ovo vrijeme bombardiranja medija i sviju gluposti- kazao je V. Košić.

Kasnije su članovi Legije na večeri zahvale u župnom dvorištu scenski prikazali uvođenje ML u Hrvatsku i prve legionare u Petrinji, te podsjetili na obnovljeno djelovanje 1. lipnja 2003., za župnika Stjepana Ptičeka, sada generalnog vikara Bjelovarske biskupije.

Od tada je neprekidno predsjednik, vjeroučitelj Vlado Sučec. Marijina legija sada ima više od stotinu članova, a uz molitveno – duhovne i dobrotvorne sadržaje osobito su zapažene njihove vrlo dojmljive izvedbe Pasije za Uskrs i živih jaslica pred Božić.

Ove scenske prikaze Petrinjci su ponovili u Sisku i u više drugih župa. Sada se pripremaju za uprizorenje događaja iz povijesti Petrinje, a predstava će se 6. srpnja održati na ušću Petrinjčice u Kupu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije