Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protjerani iz Njemačke

Nameće se pitanje: Kako će BiH postupiti prema deportiranoj braći?

Güstrow
Foto: Bodo Marks/DPA/PIXSELL
1/2
11.08.2017.
u 22:43

Dvojica 26-godišnjaka bit će protjerana nakon što ih je sud u Güstrowu u okrugu Rostock optužio da su pripremali teroristički napad

Nakon niza terorističkih napada u Njemačkoj, ta je zemlja konačno odlučila poduzeti radikalne mjere prema svima koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Tako je pokrajinski sud u Güstrowu u okrugu Rostock na zahtjev ministarstva unutarnjih poslova odlučio deportirati dvojicu državljana BiH za koje je njemačka obavještajna služba procijenila da predstavljaju opasnost za nacionalnu sigurnost Njemačke. Dvojica braće, 26-godišnji blizanci, čiji identitet nije objavljen, bit će deportirana prema osnovi za protjerivanje po paragrafu 58a zakona o boravku koji će prvi put biti primijenjen u saveznoj državi Mecklenburg-Vorpommern.

Braća će biti protjerana iz Njemačke nakon što su ih tamošnje vlasti optužile za sudjelovanje u pripremi terorističkog napada. Do izručenja, koje se očekuje u rujnu, optuženi će biti u zatvoru Bützow.

Ministar unutarnjih poslova pokrajine Mecklenburg-Vorpommern Lorenz Caffier izrazio je zadovoljstvo odlukom suda koja će dovesti do protjerivanja braće islamista iz BiH koja su uhićena zajedno s još jednom osobom krajem srpnja u protuterorističkoj akciji u Güstrowu, zbog sumnji za pripremanje terorističkih napada i povezanosti s ekstremnim islamističkim organizacijama.

Iako optužena braća imaju sedam dana da ulože žalbu na odluku o protjerivanju, njemački pravosudni organi smatraju da se to neće dogoditi jer Njemački pokrajinski sud u Güstrowu zasigurno neće promijeniti svoje mišljenje i konačnu odluku. Pitanje koje se sada nameće jest kako će vlasti u BiH postupiti prema deportiranoj braći.

Komentara 16

DU
Deleted user
23:10 11.08.2017.

bakir će ih dočekat ko junake...dobit će stanove od arapa u mostarskoj buni,pokoju djevicu i tak...

CR
cromak
00:57 12.08.2017.

Koliko! jos dvica stizu. Bakir da ih smjesti u izbornu komisiju i da izbori budu "legalni"Jer stolica se trese moraju pritegnuti vijke/sarafe jer raja bajram ne posti usta prazna. Bakir kuva a friski kuhari dobro doli,pogotovu sa teroeistickim iskustvom spremnii za pomoc. Tu su ti i hadjije koji ce ih odma posvetiti za novi posao. Vragu dosta!.

KA
KaraMarko
18:15 12.08.2017.

Bosnilend muslimanski bude sve prihvatio i stan im dao i novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije