Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE Nijemac nožem nasrnuo na ženu

Dementni starac htio ubiti suprugu

02.05.2009.
u 19:32

ŠIBENIK – Zbog sumnje da je pokušao usmrtiti suprugu, u Istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku vikend će provesti 79-godišnji Nijemac, a njegova 73-godišnja žena oporavlja se na Odjelu kirurgije Opće bolnice Šibenik.

Policija kaže da se Nijemac sumnjiči da je 30. travnja oko 21 sat u obiteljskoj kući u Raslini ničim izazvan kuhinjskim nožem supruzi zadao ubodnu ranu u predjelu grudi te više reznih rana na lijevoj ruci.

Poludio iz čista mira
Žena je teško bolesna, ima problema sa srcem i hoda na štakama, a suprug ima dijabetes i posljednjih je godina zbog bolesti i starosti počeo zaboravljati i izmišljati. Nije trebao nikakav poseban razlog da napadne suprugu. Dovoljno je bilo to što su ostali sami u kući.

– Navodno su gledali televiziju i stari je odjednom poludio. Ursula je sva krvava uletjela susjedi u kuću odakle su zvali hitnu i policiju – ispričala nam je jedna od žena u susjedstvu. Bračni par u Raslini živi već godinama, ali nitko od mještana nije im zapamtio prezime, već ih nazivaju Nijemcima.

 Zbog poznih godina u mjesto su rijetko zalazili, nisu govorili hrvatskim jezikom te je kupnju i sve druge poslove za njih obavljao njihov sin kojega Raslinjani zovu Roni. Njega kobne večeri nije bilo kod kuće.

Nepoznavanje jezika za Ursulu je te večeri moglo biti kobno.

Sva krvava tražila pomoć
Prvi susjedi od njihove su kuće udaljeni samo nekoliko metara, ali je žena s otvorenim ranama hodala i krvarila nekoliko stotina metara kako bi došla do kuće Ilone Lokas, jedine žene u susjedstvu koja govori njemački, i zatražila pomoć.

– Pozvala sam hitnu i onda sam s njima otišla u bolnicu kako bih pomogla pri rješavanju formalnosti – rekla je šokirana Ilona.

Na Odjelu kirurgije kažu da je žena uspješno operirana i izvan je životne opasnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije