Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAFOLOGINJA

'Nemoguće je da se Lovren tri puta jednako potpisao'

Dejan Lovren
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/6
21.11.2017.
u 13:44

Ni jedan čovjek ne može se potpisati ni dva puta jednako, a kamoli tri puta jer uvijek postoje sitne rukopisne razlike. Laiku se može učiniti da se netko potpisuje identično, ali mi mikroskopski gledamo detalje u potpisu i uvijek se nađu razlike, što je i normalno. Ovdje se radi o potpunom preklapanju, istaknula je vještakinja Jasna Galeković.

Tri dopisa koja je navodno nogometaš Dejan Lovren slao faksom iz Olympique Lyonnaisa u Dinamo kako bi požurio isplatu svojeg dijela transfera, u iznosu od 25,9 milijuna kuna, uopće nisu izišli iz uređaja. Usto, Lovrenovi potpisi na sva tri papira potpuno su identični, a nemoguće je da se čovjek dva puta jednako potpiše. Ustvrdila je to grafologinja Jasna Galeković, koja je na zahtjev USKOK-a vještačila sporne dokumente.

– Isključujem mogućnost da su ti dokumenti stigli na bilo koji faks jer ne pokazuju svojstva ispisa na uređaju za faksiranje. Utvrdila sam da su izrađeni s pomoću laserskog pisača direktnim ispisom s računala ili fotokopiranjem ili korištenjem nekog multifunkcionalnog uređaja. Nisu, dakle, utvrđene karakteristike izrade koje bi upućivale na to da je riječ o direktnom ispisu iz uređaja za faksiranje ili o kasnijoj kopiji tog ispisa – izjavila je Jasna Galeković u utorak na Županijskom sudu u Osijeku, na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru.

Dejan Lovren
1/16

Riječ je, inače, o dopisima s datumima od 1. veljače 2010., zatim 29. ožujka 2010. te 7. rujna 2010., a njih je uspoređivala s 14 dopisa neosporno pristiglih na Dinamov faks, a koji nemaju veze s inkriminacijom. Lovren je na svojem svjedočenju u rujnu, podsjetimo, naveo kako je isplatu 25,9 milijuna kuna čekao godinu i pol, zbog čega je više puta slao požurnice. Optužba, pak, tvrdi kako Lovren uopće nije imao pravo na dio novca od transfera te da je Damir Vrbanović "sačinio više lažnih telefaks-poruka koje je navodno igrač Lovren uputio s Lyonnaisova uređaja za faksiranje Dinamu i kojima se raspituje kada će mu biti isplaćena ta potraživanja". Na tim su porukama, smatraju tužitelji, "nevjerodostojni potpisi Lovrena te pogrešno naveden naziv kluba Olympigue Lyonnas".

– Nemoguće je da se Dejan Lovren u tri navrata potpisao na isti način. Ni jedan se čovjek ne može potpisati ni dva puta jednako, a kamoli tri puta jer uvijek postoje sitne rukopisne razlike. Ovdje se radi o potpunom  preklapanju. Ti su potpisi na neki način inkorporirani u te dopise. Jedan je izvorni potpis korišten kao predložak za sva tri dokumenta jer je međusoban odnos grafema te riječi imena i prezimena identičan – istaknula je vještakinja.

Dejan Lovren
1/25

– Je li možda riječ o potpisu koji je pohranjen u digitalnom obliku kao predložak? – upitao je Janjko Grlić, odvjetnika Damira Vrbanovića.

– To je moguće. To na neki način u ovom slučaju i jest učinjeno, pa je njegov potpis stavljen na tri dokumenta. Ako je to njegov potpis, jer ja ne znam je li to njegov potpis – odgovorila je ona.

Komentara 86

GU
Gustirna
15:26 21.11.2017.

Kako revno saraf novinari prate aferu mamic ali ni slucajno nece da se pojave na suđenju za aferu "bankomat" gdje se je vec otkrio kriminal i falsificiranje dokumentacije od strane bajica i cvitana...znaci revno prate aferu mamic iz mrznje spram mamica a ne profesionalnosti...

Avatar MK
MK
15:15 21.11.2017.

Pa kakva je "forma" za požurnice propisana? Mogu požurnice biti i samo usmene, moraju li one uopce biti podpisane? Ako Lovren stoji iza tog podpisa i ne osporava ga - pa koje su to idiotarije ove grafologinje? ...To ako printani out-put iz faxa ne dogovara faxovima iz tog vremena - to je trag i to se moze koristiti, ali osporavanje podpisa koju osoba kojoj pripada ne osporava je balkanska-idiotarija!

MV
Mijat vrdoljak
14:42 21.11.2017.

Nisam grafolog ali ja svoj potpis dok sam bio u biznisu sam za neke manje važne prilike imao elektronski pohranjen, men slani faxovi su ispoisivani na laser pisačima ili pisaču . Toliko o vrijednosti vještačenja. Ovdje ne ulazim u istinitost i pravo na potraživanja gospodina Lovren niti me to zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije