Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

VIDEO Pogledajte debatu Žižeka i Petersona: nije se dogodilo ono što su mnogi očekivali

Žižek je, podsjetimo, prošle godine kritizirao Petersona u članku koji je objavio, nakon čega je došla ideja o zajedničkoj debati.
20. travnja 2019. u 12:23 10 komentara 1677 prikaza
Debata Peterson - Žižek
Foto: YouTube/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

Više od godinu dana čekalo se na debatu između dvojice intelektualaca, psihologa i autora bestesellera Jordana Petersona te slovenskog filozofa Slavoja Žižeka na temu "Sreća: kapitalizam vs. marksizam". 

Muškarac, auto e, da... Kriza srednjih godina? Ovo vam neće biti drago, evo kada i koga može `uloviti`

Žižek je, podsjetimo, prošle godine kritizirao Petersona u članku koji je objavio, nakon čega je došla ideja o zajedničkoj debati. Na nju se čekalo više od godinu dana, a "prednost" domaćeg terena u Torontu imao je upravo Peterson.

Ipak, obojica muškaraca često su se slagala tijekom debate, dijeleći slične stavove o tome da je besmisleno biti u potrazi za srećom, a Peterson je naglasio da bi ljudi trebali tražiti smisao kroz osobnu odgovornost.

Postigli napredak Finska je najsretnija zemlja na svijetu, a znate li na kojem se mjestu nalazi Hrvatska?

Žižek je utvrdio kako je potraga za srećom besmislena i na koncu - neuhvatljiva. No, ono što su mnogi očekivali, nije se dogodilo. Nije bilo "vatrometa" između ova dva proslavljena intelektualca. 

Pogledajte video...

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • niwrad:

  Preljevanje iz šupljeg u prazno, a stvari su tako jednostavne. Tko je za socijalizam nek se udruži sa svojim istomišljenicima i slobodni su otvarati i organizirati poduzeća te poslovati i dijeliti dobit po marskističkim načelima. Isto to danas rade oni ... prikaži još! koji su za kapitalizam. No, zanimljivo je kako socijalisti nikad u praksi ne provode svoje ideje na sami sebi sa vlastitom imovinom. Umjesto toga, svoje umotvorine bi nametali drugima silom te prisvajali ili rušili ono što su drugi stvorili rukovodeći se načelima koja su oprečna socijalističkim. Zanimljivo zar ne?

 • Avatar VinkoL
  VinkoL:

  Bome fest jaka tema za ovaj portal. Na Veliku subotu, kaj ne? A o čemu budu tek pisali na njihov Uskrs, pardon, vaskrs?

 • sokac sa drave:

  Zasto mi nemamo pametnog intelektualca kao sto je Zizek?Mi cemo njemu suprostaviti nase Vasu i Krsticevica oni su se skolovali do bola,oni su ratnici.A nu.