Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugo se čekala
Povratak na članak

VIDEO Pogledajte debatu Žižeka i Petersona: nije se dogodilo ono što su mnogi očekivali

Žižek je, podsjetimo, prošle godine kritizirao Petersona u članku koji je objavio, nakon čega je došla ideja o zajedničkoj debati.

Komentari 10

Avatar niwrad
niwrad
13:40 20.04.2019.

Preljevanje iz šupljeg u prazno, a stvari su tako jednostavne. Tko je za socijalizam nek se udruži sa svojim istomišljenicima i slobodni su otvarati i organizirati poduzeća te poslovati i dijeliti dobit po marskističkim načelima. Isto to danas rade oni koji su za kapitalizam. No, zanimljivo je kako socijalisti nikad u praksi ne provode svoje ideje na sami sebi sa vlastitom imovinom. Umjesto toga, svoje umotvorine bi nametali drugima silom te prisvajali ili rušili ono što su drugi stvorili rukovodeći se načelima koja su oprečna socijalističkim. Zanimljivo zar ne?

VL
Avatar VinkoL
VinkoL
12:56 20.04.2019.

Bome fest jaka tema za ovaj portal. Na Veliku subotu, kaj ne? A o čemu budu tek pisali na njihov Uskrs, pardon, vaskrs?

VL
DU
Deleted user
19:14 21.04.2019.

Ovo je samo dokaz kako u proteklih 150 godina nije bilo niti jedne orginalne ideje i društvene prakse . Kakva je to debata ako ne poznaješ ideje i radove oponenta !!!

VL
Avatar imotska115
imotska115
13:20 20.04.2019.

Oni debatiraju o komunizmu i kapitalizmu i to u 21 stoljeću. Nitko ih nije pitao zašto svi ljudi na ovoj planeti ne idu u Kinu ili Rusiju nego svi odlaze u kapitalizam.

VL
OK
okvals54
13:14 20.04.2019.

Zanima me da li je Zizek smrkao ,to mu je u polemici naj jaci adut.Crta bijelog cini cuda.Nadam se da necu dobiti crvendaca.Ovo se ne smije reci leftardima.

VL
SS
sokac sa drave
08:22 24.04.2019.

Zasto mi nemamo pametnog intelektualca kao sto je Zizek?Mi cemo njemu suprostaviti nase Vasu i Krsticevica oni su se skolovali do bola,oni su ratnici.A nu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.