Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.11.2017. u 08:20

Plaća od 50.000 kuna mjesečno izostanak je sluha za mjesto i vrijeme u kojem živimo

Nije sporno da predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza treba biti plaćen. Ako je to jedna od važnijih funkcija u državi, jer znamo što nam nogomet sad već kao gospodarska grana znači i koliko utječe na raspoloženje nacije, onda čovjek koji bi takvu organizaciju trebao voditi i mora raditi za neki novac. Priče o volontiranju, za kakvima baš u nogometu često posežu, ne samo da su običan populizam nego i otvaraju prostor sumnjama u stilu: “Aha, pa sigurno na nečemu drugom onda zarađuje, uzima postotak od ovog ili onog...” Financijska neovisnost trebala bi biti i jedan od temelja sprečavanja pritiska na onoga tko obavlja tu dužnost, manipuliranja njime, ulaženja u privatne aranžmane korištenjem funkcije... U nogometu su sve to realne opasnosti.

Pravo je Davora Šukera da kao zlatna kopačka Svjetskog prvenstva i najpoznatije naše nogometno ime odluči prihvaćanjem funkcije šefa HNS-a (dužnost obavlja od srpnja 2012.) naplati i ime i rad. No, čemu onda obmanjivati da volontira ili, u najboljem slučaju, tajiti da prima plaću? Šukerove smo finte voljeli dok ih je izvodio u kopačkama i zabijao za Hrvatsku praćen transparentom “šorom, šorom, hladom, ide Šuker kradom”. Ali ove sadašnje u odijelu samo dodatno potkopavaju povjerenje u HNS, a posljedično onda i reprezentaciju kao najvažniju sportsku momčad u državi. Hrvatsku sljedećeg tjedna očekuju dvije važne utakmice s Grčkom za odlazak na SP 2018. i svima nam je u interesu da odemo u Rusiju. No, čim to prođe, bez odgađanja i mazanja očiju, nadajmo se, plasmanom na veliko natjecanje i novom financijskom injekcijom u proračun, problemi poput ovog moraju se početi rješavati.

I da, iako Hrvatski nogometni savez ima pravo sam odrediti visinu plaće zaposlenicima, 50.000 kuna mjesečno, što navodi izvor iz Saveza, zaista je izostanak sluha za mjesto i vrijeme u kojem živimo. Za mnoge u našem nogometu, pa i u nekim drugim sportovima, 2009. godina očito se nije dogodila.   

Pogledajte video: Najveći promašaji ikad

Ključne riječi

Komentara 3

BR
Brandfackel2
08:30 05.11.2017.

Mladene Miletiću i Dasoviću poštedite nas vaših petokolonaških članaka par dana prije najvažnije utakmice. Vaši su se ionako već kvalificirali... Degutantno je čitati ama baš svaki dan po nekoliko članaka zadojenih destrukcijom i negativnošću naspram hrvatskih igrača i čelnika daleko najuspješnije nacionalne selekcije od svih mogućih sportova!

SJ
Sve je uzalud
11:04 05.11.2017.

...on uzima lovu od HNS i kaže da može toliki iznos jer je HNS neovisan............................a kad je neovisan nek sam gradi stadion za reprezentaciju.................. a ne da mu ja gradim stadion kroz proračun................pušiona................

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
09:10 05.11.2017.

To ne može biti slučajno! Umjesto da dižu atmosferu pred odlučujuću utakmicu, VL u 2 dana daje i treći članak koji na maliciozan način pokušava ugušiti atmosferu. Rade li jugomomunistička piskarala kao volonteri ili su plaćeni? Zašto bi predsjednik HNSaa bio volonter? Šef najuspješnije hrvatske organizacije ikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije