Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Davor Nađi ići će u utrku za zagrebačkog gradonačelnika

Davor Nađi
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
10.01.2021.
u 16:03

Čelnik “liberalnog Mosta” bivši je HNS-ovac, a na lokalne izbore ide kao kandidat stranke Fokus

Nađi nešto novo u politici. Nađi bolji život u Novom Zagrebu. Ove su poruke osvanule na plakatima na zagrebačkim ulicama. Bijelim slovima na plavoj podlozi osmišljene su da bi privukle pozornost. A riječ “nađi” u svakoj je rečenici veća od ostalih, što daje naslutiti da je riječ o najavi još jednog imena u utrci za zagrebačkog gradonačelnika.

Riječ je o Davoru Nađiju, donedavnom zamjeniku gradonačelnika Svete Nedelje i zastupniku stranke Fokus u Hrvatskom saboru, a svoje je prezime ovaj je kandidat “iskoristio” tako što ga je stavio u drugi kontekst, kako bi se “poigrao” glavnim porukama kampanje. Na sličan je način kampanju najavila i nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, što je tada rezultiralo priličnim interesom javnosti. Očigledno isto želi postići i Nađi, koji još, kaže, ne može dati službenu potvrdu jer se za desetak dana tek sastaje vodstvo stranke na kojem će se potvrditi kao kandidat.

– No nije tajna da se ide u tom smjeru – kaže Nađi.

Glavne poruke kampanje, dodaje, bit će mu manji nameti i učinkovita gradska uprava, a ostale detalje objavit će nakon što službeno objave kandidaturu. Ne zna se stoga ide li Fokus sa svojim kandidatom sam na lokalne izbore ili u koaliciji, no sigurno je da će se Nađi za glasove boriti s ostalim kandidatima centra i lijevog centra, poput Otta Barića ili V. Škare-Ožbolt, za koju će glasati i “desni”, a ni lijevi neće imati problem s tim da joj daju glas.

Nađi je dao ostavku na mjesto dogradonačelnika Svete Nedelje lani u rujnu jer je promijenio mjesto prebivališta, odnosno odselio se u glavni grad. Bivši je HNS-ovac i predsjednik Fokusa, osnovanog u svibnju prošle godine, stranke političkog centra koju su već prozvali “liberalnim Mostom”, jer je na sličan način kao Most okupila nezavisne lokalne čelnike pod jednu platformu

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
16:45 10.01.2021.

Tako mlad ,a već promijenio stranku ili dvije ...Samo naprijed...Budućnost je pred njim...

JM
jasminko.mandura
17:18 10.01.2021.

Koje pak on, Miki još jedan mandat

Avatar Cornelius
Cornelius
17:20 10.01.2021.

A do izbora stigne promijeniti još dvije-tri sektice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije