Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio video

Ostojić: Ovo napušteno naselje je blizu Petrinje i može poslužiti za smještaj unesrećenih

Nekadašnje prognaničko naselje Mala Gorica
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
09.01.2021.
u 14:33

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević potvrdio je ranije danas da se razmatra i opcija Male Gorice

Ranko Ostojić, bivši saborski zastupnik SDP-a i ministar unutarnjih poslova u Vladi Zorana Milanovića, objavio je danas snimku iz prognaničkog naselja Mala Gorica koje predlaže Vladi kao jedno od rješenja za zbrinjavanje stanovnika područja pogođenog potresom.

- Ovo sam snimio neki dan kada sam bio po terenu na potresom pogođenom području. To je prognaničko naselje Mala Gorica, 6 km od Petrinje, koje je IFRC sagradio 1996 g. Ne kažem da se ljude može useliti odmah, devastirano je, ali smatram da se u roku mjesec može urediti cijelo naselje jer ima kompletnu infrastrukturu. Zajedno s bolnicom i kuhinjom. A ljudima je blizu njihovih razrušenih domova i blaga da ih mogu svakodnevno obilaziti - poručio je Ostojić.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević potvrdio je ranije danas da se razmatra i ta opcija.

Podsjetimo, naselje Mala Gorica izgrađeno je 1995. godine donacijom japanske vlade. U 160 stanova tada je primljeno 1200 ljudi, a ukupno ih je kroza nj prošlo više od 5000. Zadnji prognanici izašli su iz ovog naselja 2015. godine. 
 

Ključne riječi

Komentara 71

ST
StariSokol
14:56 09.01.2021.

Jel to moguće da je to napušteno naselje svega 6 km od Petrinje i da za njega samo Ostojić zna. Ludnica

GR
Grandstar
14:54 09.01.2021.

Tu su htjeli stavit migrante kao hot spot al gradonacelnik petrinje se bunio i nije dao a sad on ce svoj narod unutra trpat Kako se prica okrece brzo

FA
faraon
15:17 09.01.2021.

Pa ovdje ima i struja i voda.. Puno bolje rješenje od kontenjera. Šteta što se sve devastiralo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije