Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Povratak starog savezništva SAD-a i Hrvatske

Savezništvo je ojačalo kada je RH počela slati svoje vojnike u operacije s američkima

Komentari 125

DR
drugPlenky
13:16 15.07.2017.

Amerika je jedina svjetska sila i biti s njima prijatelj je velika prednost za svaku zemlju a osobito za Hrvatsku. I da oni su nam jedini pomogli devedesetih a ova izjava američkog ministra obrane o briljantnoj Oluji je ponos za svakog hrvata . Hvala mu

VL
KA
karlodrago
19:47 15.07.2017.

.Kako vidim lijevi jugotitopartijski komentatori blate i omalovažavaju Kolindin doprinos u jačanju i poboljšavanju sve boljih odnosa sa Amerikom.Prošla su vremena suradnje sa Baćuškom i pjevanje pjesme :po šumama i gorama.

VL
PI
pinkec
19:34 15.07.2017.

Sa istoka nam nikad ništa dobro nije došlo!

VL
DU
Deleted user
00:24 16.07.2017.

Važnost povezivanja sa Amerikom i Izraelom je velika. Izrael živi ugrožen sa svih strana kao i Hrvatska. Male zemlje trebaju naći partnere, uspostaviti povjerenje i raditi na projektima koji donose dobrobit za malu zemlju i njezine partnere. Dekomunizacije koja je počela 27 godina nakon pada komunizma je osnova za vraćanje povjerenja u sustav, a nakon što liberalne vlade HDZa i SDPa odu u prošlost, nadam se da će neki novi domoljubni vjetrovi (uz možda dekomunizirani i deplenkovićizirani HDZ) donijeti daljnji uzlet.

VL
KA
kamenjar0404
18:59 15.07.2017.

Srbija je saveznica RusijeCecenije i Pridnestrovlja a mi USA,NATO i EU !!! Pa na zdravlje vam komsije jer svatko svoju srecu bira!!!! Nismo ljubomorni !!!!!

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
10:59 16.07.2017.

Mi smo u savezu i sa US i sa Njemackom. Tako ostaje sve ostalo su neuspjesne fakenews kako ih naziva gosp. Trump. I Merkel i Trump su i ostaju saveznici broj jedan, to cete shvatiti do jeseni.

VL
RT
ribaric.tomislav
00:16 16.07.2017.

za hvaljujuci nasoj kraljici kolindi koja super govori engleski a i super izgleda

VL
KA
kacavenda
17:31 15.07.2017.

Bravo za savezništvo

VL
MA
malala
18:04 15.07.2017.

Najbolji su mi ovi sta kukaju ameri ce svoje naplatit, nema tu ljubavi. Sta bi trebali sjedit u zapecku i lozit pecicu na drva. Naravno da je sve interes. Al izlazimo na teren i igramo svoju igru. Prije ce se nesto pozitivno postoci aktivnim nastupom nego sjedenjem i cekanjem. Pogledajte Kostelice sta su postigli a kakve su im samo sanse bile. Zabranio bih sve vrste kukanja i ocrnjivanja proaktivne hrvatske politike. Kenjajte privatno al pustite druge da se bore ako vec sami niste u stanju.

VL
ER
EroK
19:39 15.07.2017.

Dr. pita "Kamocemo" ? Već znamo, u Merkelinoj guzi!

VL
HR
Hrvatska
13:19 15.07.2017.

Zahvaljujuci nasoj kraljici Kolindi.

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:56 15.07.2017.

Oni jedini nam i pomazu,bolje sa njima nego ovim trulim EU lopinama.

VL
DU
Deleted user
14:05 15.07.2017.

mislim da je ovo dobar potez naše politike.u trenutku kada se sa nama u EU sprdaju i nalažu nam da moramo prihvatiti stvari koje ni oni sami ne prihvaćaju dobro je imati nekog velikog koji će reći -ostavite ih na miru.europa se odmakla od SAD a ali ubrzo će vidjeti da ne može biti vojna velesila pa će morati sklopiti pakt sa SADom ali vjerojatno nepovoljan.mi smo na granici svjetova i SAD u treba netko koliko toliko pouzdan.vidite da smo dobili hetikoptere a sada ćemo vjerojatno jeftino dobiti i F16 .A što je najvažnije kao malu zemlju dobit ćemo zaštitu i od zemalja u EU. Nije ovo idealno jeć ćemo imati još veće pritiske iz EU ,a već ih sada imamo.igramo dvostruku igru i neće tu biti lako balansirati.

VL
ZE
zeky
15:49 15.07.2017.

Amerikanci su jedini s kojima trebamo biti u saveznistvu, koga briga za ostalu siću, a mi smo njima dorasli sa sposobnošću, a sad nije važno koliko smo veliki kao zemlja, oni to vide i cijene i šta će nam više,, mi kao narod smo sposobniji i od Nijemaca i svih ostalih Europljana, samo nam treba dati priliku, a Amerikance interesira naša inteligencija a ne nekakva Merkel i slični.. Oni su pragmatični, ne interesiraju ih priče i kojekakva udvaranja, i mlaćenje prazne slame, oni vide u nama jedinog saveznika na ovim prostorima vrijednog pažnje, a sad interesi ovakvi ili onakvi, to je drugi par opanaka.

VL
PH
Petarstijena-HR
09:56 16.07.2017.

Kada vlada rivalstvo velikih sila i podjela među njima kao što je sada HR ne treba žuriti i ne treba se nikome priklanjati, već voditi svoju neutralnu politiku. Treba musti i Istok i Zapad,tko da više..., ovdje su Srbi pametniji i diplomatičniji od Hrvata.Treba gajiti dobre odnose sa Rusijom i Kinom, to ova vlada ne čini, to je velika pogreška, ipak zlatno doba Amerike prolazi (nemaju industriju, nemaju tehnologije koje drugi nemaju, nisu više predvodnici u svijetu, osim vojne sile, a to može svatko izgraditi tko ima novac), ako se samo uz Ameriku budemo vezali kao NDH uz Hitlera i Njemačku tadašnju može nam se povijest ponoviti, ipak su sada druge okolnosti u svijetu-prevladava utjecaj ekonomije i trgovine, sve se više povezuju trgovinski Njemačka+Francuska+Rusija+Kina+Indija, i ovo će biti vladajuća ekonomska 5 u svijetu,imaju tehnologije (Njemačka i Francuska, a Rusija vojnu tehnologiju),prirodne i energetske resurse (Rusija), populaciju,bilježe visok rast (Kina i Indija) koji imaju vrijedne trgovinske sporazume, koji nisu u interesu SAD-a.S druge strane ostaje blok SAD+Britanija+Japan+J.Koreja, koji ima manje stanovnika, nema prirodne resurse, staračka populacija,nizak ekonomski rast,dosegnuti max.plafoni razvoja...I prema tome što može Hrvatska, a što ne može-može jačati vojnu i sigurnosnu suranju sa SAD-om, ali ne može s njima trgovati ni jačati ekonomsku suradnju, slaba američka ulaganja u RH, znači na američku kartu se ne smije u cijelosti igrati...

VL
MI
mikicro8
11:19 16.07.2017.

Šta Vam ova slike ne izaziva neugodu ??? Meni da !!! Ako vam NE, pogledajte je dobro i promislite !!!

VL
Avatar links
links
16:44 15.07.2017.

Saveznistvo ahahahha-buuuuahahhahahahhahaha, slugansko- izrabljivacki odnos tacnije!!!

VL
MA
marevr
13:37 15.07.2017.

Svako ko mrzi hrvatsku raduje se saveznistvu u 21stoljecu sa amerikom, ko mrzi srbiju raduje se sa rusijom itd. U 21 stoljecu ljudr i u rodbini vide samo interes a u politici je jos gore. Amerika ce jos malo porobiti hrvatsku kao sto ce rusi srbiju. Naje..li smo od nasih divnih ljubavi

VL
BI
binki
13:47 15.07.2017.

Zar stvarno nema niti jedne druge slike osim ove gdje sekretarica ne skida svoj zaljubljeni pogled u šefa. Od te ljubavi mi šaljemo stotinjak vojnika na rusku granicu.

VL
OM
omer
08:05 16.07.2017.

Uvesti će nas kitarovička u savez sa Amerikom, ali i tu će biti pušiona, ameri idu u kompu samo s onima gdje imaju velike koristi, baš me zanima što će njima pokloniti, možda otoke.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.