Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVA ZA MEDIJE

Davor Filipović komentirao kritike: 'Još nisam vidio da kočim ako stane neki tramvaj u Zagrebu'

Zagreb: Izjavu za medije nakon sjednice Vlade dao je Davor Filipović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
30.03.2023.
u 14:35

"Sve što radim, radim u suglasju s premijerom", zaključio je odgovarajući na pitanje ima li podršku premijera Andreja Plenkovića

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović obratio se medijima te komentirao aktualne teme. Osvrnuo se na kritike koje u posljednje vrijeme dobiva te istaknuo: "Govori se da blokiramo prodaju Petrokemije, ne znam što nam sve ne imputira". 

"Još nisam vidio da kočim ako stane neki tramvaj u Zagrebu. Postoje interesne skupine kojima ne odgovora što osobno radim i što se radi u Ministarstvu. Okarakteriziran sam kao da želim uništiti Petrokemiju. Ja zagovaram nastavak proizvodnje i zadržavanje radnika. Bez ulaganja u modernizaciju, nema ni proizvodnje", kazao je. 

"Ide to u dobrom smjeru, vjerujem da ćemo uskoro imati dogovor", istaknuo je, a govoreći o HEP-u, ističe: "Stvari funkcioniraju na najbolji mogući način".

Dotaknuo se i obnovljivih izvora energije. "Ja sam tu 11 mjeseci, to je još jedan problem koji sam naslijedio", naveo je dodao kako će nastaviti raditi na tome.

"Sve što radim, radim u suglasju s premijerom", zaključio je odgovarajući na pitanje ima li podršku premijera Andreja Plenkovića

"Sve odluke koje donosim koordiniram s premijerom. Zašto netko piše nebuloze, bit će prilike o tome razgovarati. Svima koji puštaju takve laži u javnost mogu reći da sam, dok sam igrao košarku, imao priliku braniti boje sinjskog Alkara. Tamo u dvoranu u Sinju kada uđete ima transparent: 'Neka dođu'. Prema tome, tu sam, branit ću hrvatski državni interes i u budućnosti i raditi sve kako bi naše gospodarstvo išlo prema bolje", navodi. 

Govoreći o kretanju cijena, kaže kako je važno da građani budu informirani. "Ono što me posebno veseli, kada usporedite cijelu košaricu proizvoda, u Konzumu, KTC-u i Tommyju došlo je do smanjivanja cijene određenih proizvoda. Prema tome, to je nešto što je dobro i nadam se da će se takav trend nastaviti u budućnosti", rekao je. 

Na pitanje o povećanju cijene mlijeka, kaže kako je predloženo povećanje cijene od 5 centi. "To je mlijeko koje je bilo uključeno u osam proizvoda gdje je ograničena cijena", pojašnjava. 

VIDEO Plenković na pitanje bi li uhitio Putina da dođe u RH: Naravno da bi reagirala policija

Komentara 1

PO
poluprovokator
16:27 30.03.2023.

Znači on iza tramvaja. Tramvaj koči. On ne koči. Zabije se i zuri u semafor dok ne dođu napraviti uviđaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije