Naslovnica Vijesti Svijet

Davor Dragičević poziva oporbu da povede prosvjede protiv vladajućih

Nepoznata skupina "Slobodni građani" najavila je mirni prosvjed za subotu, iako im je policija prvotno dopustila prosvjed, kasnije je povukla odobrenje.
15. veljače 2019. u 17:54 3 komentara 475 prikaza
Davor Dragičević doveden u Tužiteljstvo BiH
Foto: Screenshot/N1

Davor Dragičević, otac mladića Davida čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. godine postala provodom za masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, pozvao je u petak oporbene čelnike u tom entitetu da stanu uz narod i predvode borbu za slobodu okupljanja i izražavanja mišljenja koja je onemogućena više mjesečnom policijskom represijom.

Pravda za Davida Pravda za Davida Roditelji ubijenog Davida žele tijelo svog sina prebaciti u inozemstvo

- Red je da stanete iza tog naroda i da ga zaštitite. Da stanete sutra na čelo kolone i da povedete građane u šetnju Banja Lukom, da pokažete da ste spremni, i svojim životom ako treba, zaštititi ljude zato što su vam oni dali glas i povjerenje - kazao je Dragičević u video poruci s nepoznate lokacije objavljenoj na društvenim mrežama.

On je izravno pozvao Vukotu Govedaricu i Branislava Borenovića, lidere Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) da budu predvodnici prosvjeda koji bi trebali biti održani u subotu.

Vlada RS BiH RS osniva komisije za promjenu činjenica o Srebrenici i Sarajevu

Do sada nepoznata skupina pod nazivom "Slobodni građani" najavila je za subotu mirnu prosvjednu šetnju Banja Lukom za što su tražili i dobili policijsko odobrenje ranije ovog tjedna, no u petak im je ono ipak uskraćeno pa je neizvjesno što će se sada dogoditi.

Dragičević je ocijenio kako je ovo dokaz da se političkim sredstvima stanje u RS ne može promijeniti te da su besmislena takva nastojanja oporbe u entitetskom parlamentu kojega je nazvao "nenarodnom tvrtkom" Milorada Dodika i ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača.

Aktivist nosi lijes koji simbolizira Hrvatsku

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • avim:

    Ovaj od žalovanja postao političar i kladim se da će biti kandidat za neku fotelju ako dođe do nekakvih izbora

  • Joel:

    Slučaj toga ubistva su, na insistiranje Davora, pročešljali i hrvatski i inostrani advokati i kriminolozi. Ni njihov nalaz nije ublažio njegov bol. Gubitak djeteta boli beskrajno i neizdrživo. Nekako je groteskno kuda sve ovo ide. Kad sam jednom bio pijan ... prikaži još!n kao dupe, sletio sa ceste, udario u bukvu u nekoj zabačenoj dubokoj šumetini i totalirao automobil, došla je policija i odrapila mi kaznu kao da sam ugrožavao promet i život prolaznika u Ilici usred dana, nisam se žalio zbog nepravde, već sam pomislio kako sam sam to skrivio kad sam pijan sjeo za volan. Kad pravim budalaštine sve su nevolje u igri i svi su ishodi mogući.

  • zip123:

    Birali ste Dodu,podrzavali ga u njegovim izjavama sad ga trpite.Ili ga maknite.