Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravda za Davida

Roditelji ubijenog Davida žele tijelo svog sina prebaciti u inozemstvo

Pravda za Davida
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
13.02.2019.
u 17:46

U Banja Luci već mjesec i pol vlada neka vrsta neslužbenog izvanrednog stanja.

Roditelji Davida Dragičevića, mladića čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. u Banjoj Luci potaknula masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, podnijeli su zahtjev za ekshumaciju njegovih posmrtnih ostataka kako bi ih odnijeli iz Bosne i Hercegovine i ponovo pokopali u inozemstvu, potvrdila je u srijedu majka Suzana Radanović.

- Danas smo službeno predali zahtjev u općini Banja Luka za ekshumaciju našeg krvnički ubijenog sina Davida - napisala je na Facebook profilu prosvjedne skupine "Pravda za Davida" Radanović koja s ocem mladića Davorom tvrdi da je njihov sin ubijen.

Ona je ranije najavila kako planira Davidove posmrtne ostatke sa banjolučkog groblja prenijeti u Austriju i tamo ih pokopati jer ne želi da njezino dijete ostane "u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi, državi u kojoj je ubijen i gdje se njegovo ubojstvo pokušava prikriti".

- Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću - najavila je Radanović koja živi u Beču.

Ona je tamo otputovala počekom siječnja nakon što je policija RS naprije silom rastjerala prosvjede skupine "Pravda za Davida" čiji su sudionici tražili otkrivanje istine smrti tog mladića a zatim im je zabranjeno svako novo okupljanje.

Već mjesec i pol u Banjoj Luci vlada neka vrsta neslužbenog izvanrednog stanja jer lokalna policija pratktično nikome ne dopušta zadržavanja na središnjem gradskom trgu na kojemu su do 30. prosinca prošle godine održavani prosvjedi.

Davor Dragičević, Davidov otac, pobjegao je iz Banje Luke nakon 30. prosinca kako bi izbjegao uhićenje i sada se tek povremeno oglašava preko društvenih mreža.

U jedinom intervjuu od tada kojega je dao televiziji N1 ranije ovog mjeseca ustvrdio je kako se morao skloniti jer su sadašnji predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač planirali njegovo ubojstvo.

Auto završio na krovu

Komentara 1

MX
Mister X
21:10 13.02.2019.

Svejedno po popularnosti je Daruvarac još jačl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije