Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Božinović:

'Meritum je da Istanbulska konvencija ima za cilj zaštitu od nasilja'

Davor Božinović
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
13.03.2018.
u 12:09

Hrvatska je tu kao članica EU potpuno jasna, rekao je Božinović

HDZ je demokratska stranka u kojoj se razgovara o svim važnim političkim pitanjima pa tako i ratifikaciji Istanbulske konvencije. Tijekom sastanka od 3,5 sata razgovarali smo o meritumu stvari. Važno je razgovarati na taj način, a meritum je da Istanbulska konvencija ima za cilj zaštitu žena od nasilja i zaštitu od nasilja u obitelji, rekao je ministar unutarnjih poslova u Vladi RH Davor Božinović odgovarajući na pitanje o njegovom stavu u svezi ratifikacije ove konvencije koja je u HDZ-u izazvala velike podjele.

Po riječima Božinovića HDZ će i na ovome dokazati svoju demokratičnost i usmjerenost na ono što je važno za hrvatsko društvo pa i policiju kojoj je na čelu.

- Cilj je i u međunarodnim okvirima smanjiti broj nasilja koja su usmjerena prema slabijem spolu i ranjivim skupinama društva. Hrvatska je tu kao članica EU potpuno jasna, rekao je Božinović. 

Davor Božinović
1/25

Komentara 31

TR
trolokva
13:00 13.03.2018.

Meritum je da hocemo referendum

ZL
zlako
13:02 13.03.2018.

Ministar?Kako,pa ni osnovnu nije zavšio.

SF
Sv Franjo
12:56 13.03.2018.

Kovencija jest nasilje koje vodi u globalni Aushwich.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije