Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA RASPRAVA

Beckham ovom fotografijom razbjesnio. Oglasili se psiholozi

Sporna fotografija
Foto: Instagram
14.07.2017.
u 09:43

Je li u redu poljubiti dijete u usta?

Kad je slavni nogometaš David Beckham objavio fotografiju na kojoj ljubi u usta svoju petogodišnju kćer Harper, nije mogao ni slutiti kakvu će buru reakcija fotografija izazvati.

Iako je za Davida, ali i Victoriju Beckham to sasvim normalno i uopće nema seksualnu konotaciju, čini se kako neki psiholozi tvrde drukčije.

Dr. Charlotte Reznick, dječja psihologinja, tvrdi kako roditelji koji djecu poljube u usta čine više štete nego koristi. Naglašava kako taj čin zbunjuje djecu i njihovo rano poimanje intime i seksualnosti.

– U dobi od 4, 5 ili 6 godina djeca postaju svjesna svoje seksualnosti (a neka čak i prije, jer je masturbiranje zabilježeno i u dobi od 2 ili 3 godine – oni otkrivaju svoje intimne dijelove i primjećuju kako im pružaju užitak). Poljubac u usta za njih može biti stimulirajući – kazala je Reznick.

Sporna fotografija
Foto: Instagram/Wanda Nara

Nasuprot ovom stavu, piše ViralNova, dr. Fiona Martin, također psihologinja, tvrdi kako se bura reakcija podignula bez razloga. A kratak nevin poljubac djece u usta upravo je to – nevin.

S njom se slaže i psihologinja Heather Irvine-Rundle koja poručuje kako nema ništa loše u naglašavanju emocionalne povezanosti s djecom.

– Nema ništa seksualnog u poljupcu djeteta u usta. Najčešće djeca odrastu i shvate da više ne žele takvu intimnost sa svojim roditeljima u javnosti. I upravo bi roditelji trebali shvatiti kad je vrijeme za kraj... – zaključuje. 

Komentara 13

Avatar Idler 3
Idler 3
10:02 14.07.2017.

"...je masturbiranje zabilježeno i u dobi od 2 ili tri godine..."...kao prvo, pismen čovjek bi bisal 2 ili 3....ili bi bisal dvije ili tri....a ne ovak pol na pol. Kao drugo, ove znanstvene veleumnosti o dječjoj seksualnosti je jedini izučaval onaj američki pacijent kaj i pri nami ima sljedbenike u nazovi-ljevim kvazi-znanstvenim krugovima !!!

AL
alf
11:18 14.07.2017.

Uskor neces niti svoje djete moci voditi za ruku pored ovih bolesnih psihologa. Imamo pravobranitelje za sve pa I za djecu, jedino neznam dali imamo pravobranitelja za pse I macke. Bolesno drustvo. Pogledajmo Vecernji, Lepa Brena prica o svojem seksu, Severina isto, Nekoliko reportaza koje opisuje sto se muskarcima kod zena svidja. Sex je glavna tema svagdje. Vecernji list je dostupan djeci, zasto onda pisete o seksu I tim "uglednim" profesionalnim k......?

MA
Majur
11:21 14.07.2017.

Da čovjek povrati od muke koliko su moralne vrijednosti izokrenute i izopačene.Tu sad raspravljaju jel ovakav poljubac ima seksualnu konotaciju...ovo je pusa kako se kod nas veli,a poljubac u usta ili sa jezikom je nešto sasvim drugačije.Oko ovoga razglabaju,a te ljevičarsko liberalno osviještene udruge zagovaraju u jaslicama već djeci seksualnost nabijati na nos,njima je normalno da curice sa desetak godina u minicama hodaju,njima su sevka,raznorazne sponzoruše koje samo što pipicu ne gurnu u objektiv prihvatljive kao uzor i oko toga se ne raspravlja....ali oko nevine puse svome djetetu...luđaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije