Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA OPTUŽNICA PROTIV DAVIDA KOMŠIĆA

Terete ga i da je oštetio vozilo bivše djevojke koju je potom nožem izbo 73 puta

David Komšić nakon lanjske nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/7
14.12.2017.
u 13:48

Braća Rexhepi i Filipović terete se da su se pridružili Komšiću te da su vikali na Kristinu Krupljan, vrijeđajući je i lupajući joj po vozilu.

Dok David Komšić (20) čeka da mu na zagrebačkom Županijskom sudu počne suđenje zbog brutalnog ubojstva biše djevojke Kristine Krupljan (18), koju je, prema navodima optužnice 22. veljače napao nožem u automobilom ubovši je 73 puta te zadavši joj 15 reznih rana po tijelu i glavi, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podiglo još jednu optužnicu. S još trojicom mladića - Filipom Filipovićem i braćom Arjanom i Armendom Rexhepijem tereti ga se za oštećenje tuđe stvari, odnosno automobila Kristine Krupljan.

Riječ je o događaju koji je na neki način prethodio ubojstvu, a zbio se 27. studenog 2016. Prema optužnici, Komšić i njegovi prijatelji terete se da su te noći prema prethodnom dogovoru na području Maksimira automobilom prepriječili put Kristini Krupljan, inače Komšićevoj bivšoj djevojci, prisilivši je tako da zaustavi vozilo. Komšić je nakon toga izašao iz vozila i prišao vozilu Kristine Krupljan, u kojem se ona zaključala. No malo je otvorila prozor na vozačevim vratima radi razgovora s Komšićem, a on je počeo na nju vikati te je vrijeđati. Potom je nogom udario u lijevi retrovizor i rukom razbio staklo na prednjim lijevim vratima vozila uslijed čega su dijelovi stakla pali na Kristinu Krupljan. Prema optužnici Komšić je djevojku tada uhvatio za kosu i potiljak te je njezinom glavom udario u upravljač, lakše je ozlijedivši. Optužen je i da ju je pokušao izvući kroz prozor vozila, pri čemu je ona podigla nogu s papučice kočnice uslijed čega se njeno vozilo počelo kretati unazad i zaustavilo se na rubnom kamenu kolnika.

Braća Rexhepi i Filipović terete se da su se pridružili Komšiću te da su vikali na Kristinu Krupljan, vrijeđajući je i lupajući joj po vozilu. Optuženi su i da su i da su joj vozilo počeli gurati nizbrdo dok je ona bila u vozilu pa je vozilo udarilo u kamenu ogradu dvorišta pri čemu se razbilo zadnje vjetrobransko staklo te stražnji dio njenog vozila. Mladići su potom ušli u svoje vozilo, no kada su vidjeli da Kristina Krupljan pokušava nekoga nazvati mobitelom, jedan od njih se vratio do njezinog vozila, otevši joj mobitel iz ruke kako bi je spriječio da pozove policiju. Pri tome ju je počupao za kosu, nakon čega su mladići pobjegli, a Kristini Krupljan su prolaznici pomogli da pozove policiju. Šteta na vozilu bila je 46.495 kuna, a o spomenutom događaju tijekom istrage protiv Komšića za ubojstvo Kristine Krupljan, iskazivali su i braća Rexhepi i Filipović. Tada ispitani kao svjedoci, tvrdili su da oni nisu njoj prepriječili put vozilom, već da je ona njih pratila od noćnog kluba u kojem su se sreli. Komšić inače u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu ima pripremno ročište, na kojem bi se trebalo odlučiti kada bi mu trebalo početi suđenje zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan. Neslužbeno se može čuti da je bio spreman na nagodbu ako tužiteljstvo ubojstvo prekvalificira iz teškog u obično. No od toga, kako se također neslužbeno čuje, neće biti ništa, a Komšić je optužen da je bivšu djevojku ubio na okrutan i bezobziran način. Od 73 ubodne rane koje joj je zadao, prema optužnici, čak njih 40 bilo je u predjelu vrata. On je nakon ubojstva otišao kući te je zajedno s ocem otišao na policiju kako bi se predao. Tijekom istrage koja se vodila protiv njega saslušan je niz svjedoka koji su govorili o njegovoj i Kristininoj vezi, a većina tih svjedoka iskazivala je kako su se njih dvoje stalno svađali. Neki svjedoci iskazivali su i kako je Komšić Kristinu Krupljan u nekoliko navrata i fizički zlostavljao.

Osim suđenja za teško ubojstvo i oštećenja tuđe stvari, Komšić je u kolovozu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je u travnju 2016. očevim Mercedesom usmrtio 72-godišnjeg pješaka.

David Komšić nakon lanjske nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak
1/8

 

 

Komentara 4

U1
ursus_1212
14:57 14.12.2017.

Doživotna!

BF
bf2
18:02 14.12.2017.

sad će njemu naše pravosuđe oderati jedno 5 godina pa nek si misli!

MO
modovisisajteMaraschino
10:46 15.12.2017.

mislim da će veću kaznu dobiti za oštećivanje automobila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije