Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILI IZVORI IZ HDZ-A

Darko Horvat na čelu Ministarstva graditeljstva i državne imovine

Zagreb: U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
14.07.2020.
u 20:00

Andrej Plenković početkom tjedna je najavio da bi se konačan izgled i djelokrug ministarstava, kao i imena budućih ministara trebala znati u četvrtak, no jučer se u HDZ-u neslužbeno moglo čuti kako taj posao još nije gotov

Darko Horvat bit će ministar i u novoj vladi, no umjesto dosadašnjeg resora gospodarstva vodit će Ministarstvo graditeljstva i državne imovine. Da je tako odlučeno danas su nam potvrdili izvori iz HDZ-a, čime su dokrajčena nagađanja po kojima se Horvat trebao vratiti u saborske klupe.

A njegovo pozicioniranje na čelu Ministarstva graditeljstva i državne imovine podupire i raniju informaciju da će dosadašnji ministar imovine Mario Banožić, kojeg se spominjalo kao moguće rješenje za objedinjeno ministarstvo graditeljstva i imovine, na kraju završiti na čelu Ministarstva obrane.

Iako Banožić nema iskustva s obrambenim sustavom, naši izvori ističu kako je, nakon odluke da se ipak neće ići u planirano spajanje resora obrane i branitelja, zaključeno da bi ovo ministarstvo u naredne četiri godine trebao voditi civil. Na čelu MORH-a kroz dva protekla mandata bili su ratni zapovjednici, no u HDZ-u sada pojašnjavaju kako je za vojna pitanja zadužen Glavni stožer, a da je za ministra obrane ključno da ima upravljačke sposobnosti, jer su u njegovoj nadležnosti planiranje i provedba proračuna za obranu, javna nabava i opremanje vojske, civilni nadzor, inspekcijski poslovi i međunarodna suradnja.

Naši sugovornici uvjereni su da je Banožić jedan od onih koji bi dobro odrađivao ove poslove, a podsjećaju da je upravljačko iskustvo stekao i prije stupanja na ministarsku poziciju, kao voditelj ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Andrej Plenković početkom tjedna je najavio da bi se konačan izgled i djelokrug ministarstava, kao i imena budućih ministara trebala znati u četvrtak, no jučer se u HDZ-u neslužbeno moglo čuti kako taj posao još nije gotov, kako se puno razgovara ali i kako je riječ o vrlo složenom poslu, u kojem u obzir treba uzeti puno detalja vezanih uz nadležnosti i složenost poslova u pojedinim resorima.

Naši sugovornici zato zaključuju da bi se čitav posao mogao ponešto oduljiti te da bi se sastav i izgled nove vlade mogao obznaniti tek u ponedjeljak, nakon još jedne sjednice središnjih tijela HDZ-a.

Komentara 15

FR
freeshooter
22:53 14.07.2020.

Do sada najbolji ministar obrane, general Damir Krstičević, trebao bi i dalje biti ministar obrane, razgovarati sa njim, ostavka je bila moralni čin, treba nam čovjek iza kojeg stoji ugled u vojsci, nikakav Banožić i slični...

IK
ikbmibm
22:53 14.07.2020.

Čemu se čudite,Plenković sastavlja tim koji se dokazao da zna voditi drzavu u teškim okolnostima.Lojalnost timu se cjeni.

AB
abokatstir
22:50 14.07.2020.

Vrlo dobar izbor, Horvat je dokazao da je jedan od najboljih, najsposobnijih i najpouzdanijih ministara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije