Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Darko Horvat na čelu Ministarstva graditeljstva i državne imovine

Andrej Plenković početkom tjedna je najavio da bi se konačan izgled i djelokrug ministarstava, kao i imena budućih ministara trebala znati u četvrtak, no jučer se u HDZ-u neslužbeno moglo čuti kako taj posao još nije gotov
14. srpnja 2020. u 20:00 15 komentara 2609 prikaza
Zagreb: U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Darko Horvat bit će ministar i u novoj vladi, no umjesto dosadašnjeg resora gospodarstva vodit će Ministarstvo graditeljstva i državne imovine. Da je tako odlučeno danas su nam potvrdili izvori iz HDZ-a, čime su dokrajčena nagađanja po kojima se Horvat trebao vratiti u saborske klupe.

NOVA VLADA Plenković još slaže Vladu, prva sjednica je uskoro, a evo što je kazao najbližim suradnicima

A njegovo pozicioniranje na čelu Ministarstva graditeljstva i državne imovine podupire i raniju informaciju da će dosadašnji ministar imovine Mario Banožić, kojeg se spominjalo kao moguće rješenje za objedinjeno ministarstvo graditeljstva i imovine, na kraju završiti na čelu Ministarstva obrane.

Iako Banožić nema iskustva s obrambenim sustavom, naši izvori ističu kako je, nakon odluke da se ipak neće ići u planirano spajanje resora obrane i branitelja, zaključeno da bi ovo ministarstvo u naredne četiri godine trebao voditi civil. Na čelu MORH-a kroz dva protekla mandata bili su ratni zapovjednici, no u HDZ-u sada pojašnjavaju kako je za vojna pitanja zadužen Glavni stožer, a da je za ministra obrane ključno da ima upravljačke sposobnosti, jer su u njegovoj nadležnosti planiranje i provedba proračuna za obranu, javna nabava i opremanje vojske, civilni nadzor, inspekcijski poslovi i međunarodna suradnja.

Fitness na prvom mjestu Jedan sat za apsolutno sve!

Naši sugovornici uvjereni su da je Banožić jedan od onih koji bi dobro odrađivao ove poslove, a podsjećaju da je upravljačko iskustvo stekao i prije stupanja na ministarsku poziciju, kao voditelj ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Andrej Plenković početkom tjedna je najavio da bi se konačan izgled i djelokrug ministarstava, kao i imena budućih ministara trebala znati u četvrtak, no jučer se u HDZ-u neslužbeno moglo čuti kako taj posao još nije gotov, kako se puno razgovara ali i kako je riječ o vrlo složenom poslu, u kojem u obzir treba uzeti puno detalja vezanih uz nadležnosti i složenost poslova u pojedinim resorima.

Mario Banožić SLAGANJE VLADE Među mogućim kandidatima za ministra obrane i Mario Banožić

Naši sugovornici zato zaključuju da bi se čitav posao mogao ponešto oduljiti te da bi se sastav i izgled nove vlade mogao obznaniti tek u ponedjeljak, nakon još jedne sjednice središnjih tijela HDZ-a.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Zagreb: Miistar Božinović svjedočio na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko
AFERA DNEVNICE
Pretragom stana Sandre Zeljko našli dokumente, ali i između 50 i 100 pari cipela
Park prirode Papuk
SUDJELUJTE U AKCIJI
Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude
  • freeshooter:

    Do sada najbolji ministar obrane, general Damir Krstičević, trebao bi i dalje biti ministar obrane, razgovarati sa njim, ostavka je bila moralni čin, treba nam čovjek iza kojeg stoji ugled u vojsci, nikakav Banožić i slični...

  • ikbmibm:

    Čemu se čudite,Plenković sastavlja tim koji se dokazao da zna voditi drzavu u teškim okolnostima.Lojalnost timu se cjeni.

  • abokatstir:

    Vrlo dobar izbor, Horvat je dokazao da je jedan od najboljih, najsposobnijih i najpouzdanijih ministara.