Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST – Na slatinskom području 230 obitelji imaju više od 1200 djece koji žive u sve težim uvjetima

Darivali 160 obitelji s više djece sa slatinskog područja

darivanje
Dragutin Šantoši
21.12.2009.
u 11:36

Udruga "Pro vita+" okuplja 230 obitelji sa 1200 djece od kojih je oko 700 djece mlađe od 16 godina. Gotovo 50 posto obitelji jesu hrvatski povratnici s Kosova.

SLATINA - Demografska obnova na slatinskom području nije tek puka politička smjernica niti mrtvo slovo na papiru nego način života više od 230 obitelji okupljenih u udruzi "Pro vita+". Obitelji okupljene u udruzi danas imaju više od 1200 djece od kojih je oko 700 djece mlađe od 16 godina.

Gotovo je 50 posto tih velikih obitelji s područja Općine Voćin u kojoj su danas hrvatski povratnici s Kosova većina, a druga polovica živi na području grada Slatine i susjednih općina. Na prigodnoj svečanosti danas je 160 obitelji primilo vrijedne darove u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama. Slatinska banka jedan je od glavnih promotora "Pro vite +".

– Peta je godina kako za svoje poslovne partnere ne priređujemo novogodišnji domjenak, nego novac, 12.000 kuna, planiran za te potrebe, darujemo siromašnim obiteljima s više djece - izjavila je direktorica Angelina Horvat.

Uz banku, obitelji su danas darivali i Udruga žena HDZ-a "Katarina Zrinski", Društvo "Naša djeca", stanovnici sela Grabić, Zdenka i Zvonko Kovačec, Filip Janković, Ivanka i Davor Hodak te učenici 2. a. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića koji su za djecu vlastitim rukama izradili i pripremili novogodišnje paketiće.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vladimir Jelenčić kaže da je sa 400 poklon-paketa djecu darivala i britanska udruga "Living life", te da još oko 200 paketa u hrani i higijenskim potrepštinama, što je za trećinu manje nego lani, očekuju od Hrvatskoga crvenog križa.

– Sve je to nedovoljno. Obiteljima s više djece potrebnija su radna mjesta od svih tih darova i donacija, a posla je na slatinskom području sve manje - upozorava ravnatelj Vladimir Jelenčić.

Komentara 1

FR
franjo
12:49 21.12.2009.

Zalosno da hrvatska drzava ne moze nahraniti 4 miliona zitelja. To je bruka i sramota.Nemojte misliti da ce biti bolje, kad prodju izboi ove dvanaestorice, koja se bori samo za svoju gu....Hrvatski policari, vratite sto ste pokrali, i nece nitko biti u Hrvatskoj gladan.Narode! Ne izlazite na izbore, jer nemate koga birati.Samo masovni bojkot moze da potakne svijet, da nemogu vise raditi sto hoce. Oni sami nikad nece dragovojno otici kao i Sanader i slicni njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije